Bijna was niet Kompany maar Frank De Boer trainer van paars-wit: “Anderlecht? Dat is het Belgische Inter: altijd wel iets mis”

Kompany kwam even langs op Neerpede vlak voor het tweeluik met de Rode Duivels en ging op de foto met Michael Verschueren.
rv Kompany kwam even langs op Neerpede vlak voor het tweeluik met de Rode Duivels en ging op de foto met Michael Verschueren.
Na het ontslag van Hein Vanhaezebrouck in december vorig jaar, polste Anderlecht ook Frank De Boer als opvolger. Dat vertelt de Nederlander bij Yahoo Sports. De Boer wimpelde paars-wit vriendelijk maar kordaat af om voor MLS-club Atlanta United te kiezen.

Op de dag dat De Boer, ex-speler van Ajax en FC Barcelona, in het Amerikaanse Atlanta was om er een gesprek te hebben met bestuur van de Major Soccer League-club, belde Anderlecht. Het was halfweg december en paars-wit modderde na het vertrek van HVH aan met Belhocine als interim-coach. Gewezen speler Carlos Bocanegra, de technisch directeur van Atlanta, kwam Frank De Boer in zijn hotel oppikken. Plots ging de telefoon. Anderlecht aan de lijn. Of hij er niet de nieuwe trainer wou worden. De Boer, papa van drie dochters: “Mijn vrouw Helen had een goed gevoel bij België en Brussel, maar ik was altijd toch geneigd om meer voor het Amerikaanse avontuur te gaan. Tenslotte is Anderlecht ook een beetje het Inter van België: er is daar altijd wel iets mis. Daar had ik geen zin in." De Boer tekende in augustus 2016 een contract van drie jaar als trainer van Inter Milaan, maar werd er na amper 85 dagen en slechte resultaten al ontslagen.

Ook bij zijn volgende club een jaar later, Crystal Palace, was De Boer geen lang leven beschoren. Na amper vier matchen, waarin Palace geen punt pakte en zelfs niet scoorde. “Ik vind het niet erg in de schijnwerpers en onder druk te staan bij een grote Europese club, maar ik vind het wel belangrijk dat ik mijn ding kan doen zonder dat er iemand aan mijn poten zaagt. Daarom was Atlanta de perfecte keuze.” Op 18 december tekende De Boer er als opvolger van de Argentijn ‘Tata’ Martino een contract van vier jaar, ondanks ‘mindere’ financiële voorwaarden, en speelde hij bij de populaire club het voorbije seizoen meteen kampioen. Anderlecht ving ook bot bij Cocu en Bosz, om uiteindelijk voor Fred Rutten te kiezen. Die werd na amper dertien matchen alweer doorgestuurd toen paars-wit in play-off 1 een wel heel slecht figuur sloeg.

AP

Vorige maand maakte Anderlecht de komst van Vincent Kompany als speler-trainer bekend. Vlak voor het tweeluik met de Rode Duivels, sprong hij nog even binnen op Neerpede om er onder andere met sportief directeur Michael Verschueren op de foto te gaan.

Kompany vertoefde twee weekends geleden nog in Monaco om er de GP F1 bij te wonen.
tt Kompany vertoefde twee weekends geleden nog in Monaco om er de GP F1 bij te wonen.30 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • emil ledure

  Ze gaan toch bij den Anderlecht Kompany niet vergelijken met Frank De Boer als trainer. Kompany mag nog aan zijn hielen van zijn voeten niet ruiken van Frank.

 • eric debanne

  Frank de boer zou beter geweest zijn voor paars-wit dan Kompany ! Helaas kunnen ze hem niet betalen ...

 • Tim De Duwer

  Frank De Boer heeft les nummer 1 van Johan Cruyff goed in zijn oren geknoopt. De voorzitter komt niet in de kleedkamer. Dus zolang Coucke zoveel invloed wil hebben bij Anderlecht zal het niks worden ook niet met Vince de prins. Best grappig al die ouderwetse Holland haat moet zeggen dat het vanuit de andere kant totaal niet zo is. Gelukkig zijn we niet alleen want jullie hebben ook een hekel aan Engeland Frankrijk Duitsland.

 • Erwin Van Roy

  Coen Hogervorst en waar was nederland tijdens het WK. En de nederlandse ploegen ajax heeft nu is een top seizoen maar vorog jaar niets. Dus het is niet omdat ze is zo goed presteren dat het wil zeggen dat ze mijlenver voor zijn.

 • Carlos Simonis

  Een trainer is net zo goed als zijn spelersmateriaal. Zet Mourinho, Jürgen Klopp of Guardiola voor de groep van Anderlecht. Wedden dat de resultaten hetzelfde blijven met dit spelersgroep.