Besnik Hasi: "Enige wens was Russen vermijden"

PHOTO_NEWS
In de zestiende finales van de Europa League voetbal wacht Anderlecht een dubbele confrontatie met het Russische Dinamo Moskou. Besnik Hasi, coach van paars-wit, was niet tevreden met de loting van vandaag in het Zwitserse Nyon. "Voor de loting had ik maar één wens, en dat was Russen vermijden."

"In februari is het erg koud in Rusland, ook is de verplaatsing moeilijk door het regelen van de visa", aldus Hasi. "Dinamo presteert momenteel erg goed. In de competitie staan ze op de derde plaats, met een wedstrijd minder gespeeld. Met spelers als Vainqueur (ex-Standard), Denisov en Dzsudzsak hebben ze een zeer sterk team. Bovendien heeft Dinamo een budget dat vier of vijf keer hoger is dan het onze. Dinamo is favoriet, maar we hebben eerder al bewezen dat we grote teams aankunnen."

"Je mag niet vergeten dat het verschil tussen de Europa League en de Champions League enorm is", zei voorzitter Roger Vanden Stock. "In de Champions League hebben we getoond dat we over veel kwaliteiten beschikken. Als we die ook in de Europa League tonen, dan mogen we hopen ver te geraken."

"Anderlecht is echt een goed team met een palmares", verklaarde Stanislav Cherchesov, de trainer van Dinamo Moskou. "Elk jaar strijden ze om de landstitel. We kunnen dus zeker stellen dat de club de uitstraling van een kampioen heeft. Als je met 3-0 op achterstand komt tegen Arsenal en nog een gelijkspel kan behalen, dan weet je dat Anderlecht een sterke teamgeest heeft. Hun ploeg is ook gewoon goed, met spelers als Aleksandar Mitrovic, Steven Defour en Silvio Proto. Net als PSV (dat in Europa League-groep E als tweede eindigde na Dinamo, nvdr.) beschikken ze over veel jonge spelers. Het wordt niet makkelijk voor ons."