Bekijk hier de bewogen speech van Kompany op café, waar hij ‘tournée generale’ geeft: “Blijf ons steunen!”

Kompany in 'Café Le But'
rv Kompany in 'Café Le But'
Neen, Vincent Kompany zat niét op de bank bij Anderlecht. De geblesseerde speler-manager volgde de wedstrijd vanuit een loge met U21-coach Craig Bellamy aan zijn zijde. ­Kompany was in contact met de bank. Na de zege gaf hij een opvallende speech in ‘Café Le But’, hieronder te bekijken.

“Maar we hebben vandaag niet anders ­gewerkt dan tijdens andere wedstrijden”, zei T1 Simon ­Davies. “Dat wil zeggen dat er bijvoorbeeld ook met de wedstrijd­analisten, hoog in de tribune, contact was. Vince heeft me gewoon mijn werk ­laten doen, ­zoals anders.” Na de wedstrijd spoedde Kompany zich naar de kleedkamer, waar hij samen met zijn spelers de eerste competitiezege van het seizoen vierde. “Dit is ook mijn eerste overwinning als manager. En dit smaakt zoet”, had hij in de vestiaire verklaard.

Ik had veel opties aan het eind van mijn avontuur bij City. Ik heb met mijn hart gekozen voor deze club. Ik ben supporter, jullie zijn supporters. Ik zal alles, alles, alles geven

Vincent Kompany
Opluchting bij Kompany in de loge na de eerste overwinning van het seizoen voor Anderlecht.
PlaySports Opluchting bij Kompany in de loge na de eerste overwinning van het seizoen voor Anderlecht.

Nadien ging Kompany ook nog naar ‘Café Le But’. Hij sprak er de supporters toe: “Ik vergeet niet dat voor we tegen Standard wonnen, jullie altijd daar waren en het team zijn blijven steunen. Zowel uit als thuis. Juist om jullie te zeggen: ik ben een gast van hier, een ket van hier. Ik ben hier honderden keren met de bus gepasseerd. Vaak de 47 om naar Neerpede te gaan. Vandaag ben ik hier om jullie te zeggen: blijf ons steunen. Elk dag werk ik met die jonge gasten. Zij verdienen jullie steun. Ze hebben een Anderlechthart. Ze geven alle dagen alles op training. Nooit stoppen ze met voetballen. Ze geloven in onze principes. We hebben niet alle matchen gewonnen, maar we zijn blijven voetballen. Als we gisteren niet alle wedstrijden konden winnen, dan zullen we morgen meer punten pakken. Vergeet nooit. Ik had veel opties aan het eind van mijn avontuur bij City. Ik heb met mijn hart gekozen voor deze club. Het was niet de makkelijkste beslissing qua uitdaging. Maar ik wilde ze absoluut aangaan. Met volle goesting. Ik ben supporter, jullie zijn supporters. Ik zal alles, alles, alles geven. Vandaag verslaan we Standard, tournée generale!”

Kompany in 'Café Le But'
rv Kompany in 'Café Le But'

Cobbaut: “Verdiend na alles wat we gebracht hebben”

Anderlecht - Standard 1-0
61 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Luc Cleynhens

  Was dit een aflevering van de FC Kampioenen ? Had het horen zeggen en heb op TV aan 't zappen geweest om deze aflevering zeker niet te missen maar ni gevonden. Spijtig hé.

 • luc braeckman

  Hij zou toch het ganse stadion kunnen tracteren....met zijn pree!

 • Robert De Meulder

  Het zal moeilijk uit te leggen zijn voor Kompany dat dit de eerste match is zonder hem die winnend en zonder tegen goal en tegen een topploeg gewonnen word.Vroeger zij men altijd " never change a winning team".

 • Luc Verbrugghe

  Tjah, supporters van anderlecht zitten tussen wal en schip. Had er een andere trainer gestaan dan had hij reeds alle banbliksems van het publiek over zich heen gekregen en was een C-4tje het resultaat. Maar met hun zelfverklaarde god Kompany kan dit gewoon niet. De Hein was nog zo dom niet denk ik zo bij mezelf, hij had dit lang zien aankomen....

 • Fabrice Braccio

  "De keeper van Anderlecht heeft zijn krant gelezen"???? Ge moet nu ook niet overdrijven he Kristof?Mooi om te zien hoe de A'lechtfans na een 1-0 overwinning tegen een (zeer) zwak Standard weer geloven dat ze vertrokken zijn.Ik heb weer meer van hetzelfde gezien.Veel balbezit, weinig gevaar en zeer slechte afwerking.Maar er is hoop idd laat VK van het plein en geef die Saelemakers een basisplaats samen met Lokonga.Die zou ik graag zijn grote broer zien volgen richting Luik.