Barcelona hengelt naar 12-jarig Anderlecht-talent

rsca.be
Evangelos Patoulidis: schrijf die naam ergens in een notaboekje en leg het niet te ver weg. 'Evan' is een 12-jarige aanvallende middenvelder van Anderlecht, eentje die begiftigd is met uitzonderlijke kwaliteiten, en dan overdrijven we écht niet. Dat weten ze nu ook bij Barcelona, dat aan de mouw trekt van de Griekse Belg. Dat meldt La Dernière Heure.

We halen er voor u een recent scoutingsrapport bij, van onze eigen bron: "Evan, voor zo iemand kom je naar voetbal zien. Een echte nummer tien die af en toe nog ballen recupereert ook. Niet van de bal te zetten, denkt altijd één stap verder dan zijn tegenstander. Goede trap, doorsteekpass, balaanname,... Wordt door zijn trainer goed begeleid. Is nodig want Evan durft af en toe te verdwijnen uit de match. Als hij nog nadrukkelijker aanwezig zal zijn, zal hij nóg beter worden."

La Masia
Het is dus logisch dat er Europese interesse is voor Patoulidis. Hij verzamelt op belangrijke toernooien de ene prijs na de andere als beste voetballer. Volgens La Dernière Heure wil Barcelona de jonge snaak dan ook dolgraag naar La Masia halen, de jeugdacademie van Barça die wereldwijde faam geniet.

Bij Anderlecht hopen ze dat Patoulidis niet dezelfde weg als de Musonda's opgaat, het trio dat in de zomer van 2012 overgenomen werd door Chelsea. Paars-wit houdt nog een slag om de arm: Evan's broer Constantinos, spelertje bij de U14. In hem is Barcelona namelijk niet geïnteresseerd.