Exclusief voor abonnees

Balans na één maand Kompany: de mayonaise pakt, maar er is tijd nodig

Kompany met instructies.
PN Kompany met instructies.
De combinatie speler-manager bij een topclub. “Niet te doen”, zeggen analisten. Maar als er één iemand zich daar in België toch mag aan wagen, dan is het Vincent Kompany. Precies één maand is Kompany in functie, zijn stempel is zichtbaar, maar ook de conclusie is duidelijk: Kompany heeft tijd nodig.

Michael Verschueren spiegelt zich graag aan Ajax en diens TD, Edwin van der Sar. In januari 2018 waren de Nederlandse media nog vernietigend voor het Ajax-bestuur toen het de relatief onbekende Erik ten Hag als nieuwe trainer aanstelde. Maar kijk, anderhalf jaar later speelde Ajax wel de halve finale van de Champions League. Geduld is een mooie deugd...

Je hebt 17% van dit artikel gelezen
6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Bruno Suykens

  De enige vraag die ik me hierbij stel is of onze vriend en icoon Kompany is ingeschreven als trainer of als speler? Want als speler kan hij samen met de andere paar honderd spelers genieten van een verlaging van de sociale lasten. Als trainer niet. En dit lijkt dan weer op het belazeren van de sociale zekerheid. Iets wat hij zelf niet zal willen gezien zijn “sociale betrokkenheid” volgens onze vaderlandse pers. Weet iemand het antwoord? Ik reken niet op de media voor een duidelijk antwoord.

 • Jan Rottiers

  Mayonaise wordt slecht als het te lang duurt.

 • Freddie Heremans

  Een fin de carriere voetballer en trainer-zonder-licentie in EEN, zoiets bestaat enkel bij cafeploegen, dacht ik. Maar neen, dat is het concept bij RSCA, het speeltje van de op zijn kop gevallen M. Coucke.

 • alfons moons

  De nagel op de kop Nolle Verdonck !

 • Nolle Verdonck

  Wat is hln toch lief voor Kompany... moest het iemand anders zijn