Exclusief voor abonnees

Arnesen en Olsen, ploegmaats bij Anderlecht en vrienden voor het leven: “Jij zou nu meer dan 100 miljoen waard zijn”

Frank Arnesen en Morten Olsen.
Frank Arnesen en Morten Olsen.
Dat belooft. Frank Arnesen (62) en Morten Olsen (69) tegen Club Brugge in 1983: 6-1. Nu de twee – als directeur en fan – opnieuw samen zijn bij Anderlecht: een interview voor de nostalgici. “Het onklopbare is weg.”

Hotel Gravenhof, Dworp. Waar Frank Arnesen tijdens zijn eerste maanden als nieuwe Anderlecht-TD verbleef. ’t Is te zeggen: grotendeels verbleef, want héél af en toe logeerde hij bij Morten Olsen thuis, ­zoals in “de goeie ouwe tijd”. Olsen: “Bij de nationale ploeg deelden we destijds altijd een kamer. Nooit problemen gehad, hé?» Arnesen: “Jij sliep dan ook voortdurend... Ik wilde dat ook wel doen, maar door de adrenaline lukte dat niet op een matchdag.” Olsen knipoogt: “Da’s de generatiekloof. Als ik niet geslapen had, was ik slecht.”

Je hebt 8% van dit artikel gelezen
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.