Antwerp-fans kunnen VAR-beslissing niet verkroppen: “Amuzu werd uitgescholden voor nutella en neger”

Instagram en Belga
Toen Antwerp na een terechte tussenkomst van de videoscheidsrechter geen penalty kreeg, zou Anderlecht-winger Francis Amuzu racistisch belaagd zijn door enkele fans van The Great Old. Dat laat een Instagrampost die het 19-jarige jeugdproduct zelf deelde alvast uitschijnen. “Amuzu werd uitgescholden voor nutella, neger, stront.” Antwerp-doelman Jens Teunckens veroordeelde al het incident. 

Antwerp rekende zich tien minuten voor tijd rijk. Scheidsrechter Van Driessche zag een fout toen Lamkel Zé in het strafschopgebied tegen de grond ging. Na een ingreep van de VAR corrigeerde de arbiter evenwel terecht zijn beslissing. “Hij raakte me, maar niet echt”, was de vage uitleg van de duikende Kameroener. Met andere woorden: Zé toverde een schwalbe tevoorschijn en kreeg uiteindelijk terecht geel. 

Toch konden enkele Antwerp-fans de beslissing van de referee niet accepteren. Anderlecht-winger Francis Amuzu was net aan het opwarmen toen Van Driessche zijn beslissing omkeerde en zou volgens een Instagrampost op dat moment racistische opmerkingen naar het hoofd hebben gekregen. Het paars-witte jeugdproduct deelde zelf het bericht. “Racisme gaat te ver! Omdat Antwerp geen penalty kreeg werd Amuzu die aan het opwarmen was uitgescholden voor nutella, neger, stront, ... Nergens respect bij Antwerp (en ook andere ploegen).” 

Instagram Amuzu

Antwerp-doelman en sluitpost van de Belgische beloften Jens Teunckens veroordeelde de racistische uitlatingen meteen. “Dit is iets wat echt niet kan. Respect moet altijd aanwezig zijn... Hier bereik je als mens niet mee om dit te doen. Maar ik weet ook 100% zeker dat dit niet de ‘die hard’ Antwerp-fans waren!! Deze zouden dit nooit doen en zijn er echt enkel om ons op eender welk moment te steunen... Maar dit gedrag blijft onaanvaardbaar!!! Want vorige week werden er ook spelers van onze ploeg uitgescholden als “bananenplukker”. Dit zijn gewoon dingen die niet kunnen en nergens thuishoren!!! Dus denk aub 2x voor je zo iets zegt.” 

Instagram Teunckens
Instagram Teunckens45 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • PETER VAN OYCKE

  Anderlecht haalt play off 1 omdat AA Gent het totaal laat afweten en al de rest is history!

 • jan roegiers

  Ik heb de wedstrijd jammer niet gezien, maar het alle weken van hetzelfde. Handspel of niet; contact of te licht contact; buiten spel of niet. en gaat zo maar verder met de al of niet toegelaten fouten. De spelregels zijn veel te veel interpreteerbaar naargelang de gemoedsrust van de scheidsrechter.

 • Roger Forier

  En weer zit er hier een onnozelaar tussen die aan het "lullen" is over de paarse bond. Besef je echt niet..... @wil baken....... dat jezelf serieus aan het zagen bent ?

 • Dirk Van der Weeën

  Erwin Van Roy misschien is een bril voor u ook aangeraden.Was wel degelijk handspel.

 • FRANK WILLEMS

  Trek het je niet aan Francis , mij mogen ze ook uitmaken voor mooi donker fris en smakelijk .