Anderlecht zonder Kompany tegen Standard, fans betuigen steun op training

Kompany hervatte deze week de training, maar zit -officieel- niet in de selectie voor de Clásico van zondag op Standard.
Photo News Kompany hervatte deze week de training, maar zit -officieel- niet in de selectie voor de Clásico van zondag op Standard.
Pech voor Frank Vercauteren. Anderlecht zal tegen Standard niet op Vincent Kompany kunnen rekenen. Althans als we de officiële clubwebsite mogen geloven: Kompany maakt, net als Killian Sardella trouwens, geen deel uit van de vrijgegeven selectie. Op de afsluitende training ook opvallende steunbetuigingen van enkele fans.

Toch blijft het oppassen wat betreft Kompany, want eerder ontbrak de aanvoerder in een gelijkaardige lijst voor de verplaatsing naar KV Oostende, waar hij dan toch in de basiself stond. Vercauteren had vrijdag nog aangegeven dat het afwachten was of Kompany (hamstring) fit zou geraken. “We moeten de risico’s inschatten’, klonk het. Die lijken nu toch te groot, mogelijk geraakt Kompany wel klaar voor de bekerwedstrijd tegen Club Brugge. Paars-wit kan op Sclessin overigens wel een beroep doen op Nacer Chadli, zo leert de officiële communicatie van RSCA ons.

De laatste training van Anderlecht voor de clash tegen Standard werd alvast opgeluisterd door aanmoedigingen van trouwe supporters. Met de nodige vlaggen en sfeer betuigden zij hun steun aan de club, die eerder deze week nog uitpakte met een opvallende open brief waarin het nodige geduld werd gevraagd aan de fans.

facebook Anderlecht

De selectie: Hendrik Van Crombrugge, Thomas Didillon, Davy Roef, Alex Chipciu, Derrick Luckassen, Marco Kana, Elias Cobbaut, Sieben Dewaele, Albert Sambi Lokonga, Edo Kayembe, Peter Zulj, Adrien Trebel, Yari Verschaeren, Michel Vlap, Alexis Saelemaekers, Francis Amuzu, Luka Adzic, Nacer Chadli, Isaac Kiese Thelin, Jeremy Doku en Kemar Roofe.

Kompany met Khiese Thelin deze week op training.
Photo News Kompany met Khiese Thelin deze week op training.9 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • ERIK DEFORCE

  Beter op pensioen gaan

 • Mathias Van der donck

  Rudy, Chadli is gehuurd he, en is dit seizoen de meest beslissende speler van de ploeg ... miskoop ? Ik denk het niet ze

 • jammy cappon

  Alle respect voor Kompany die toch 1 van de beste verdedigers geweest is van ons land, maar een beetje als raoul Lambert indertijd te maken had met fragiele spieren. Op een bepaald ogenblik is de elastiek uitgerokken en kan niet meer hersteld worden. Hij kon een meerwaarde geweest zijn voor RSCA, maar is nu eerder een belemmerende factor voor de andere verdedigers van RSCA, die bevrijdender spelen zonder Kompany.

 • Frederik Janssens

  Amuzu en Doku kunnen goed dribbelen maar totaal niet afwerken. Zeer inefficiënte spelers. Er is nog veel werk aan hun afwerking maar dat is typisch voor jeugdspelers. Vandaar dat het o zo belangrijk is om oudere spelers id ploeg te brengen.Zet Chipciu daar bijv. eens op rechtsvoor zoals vroeger.Geen slechte speler en weer meer ervaring id ploeg.Respect voor VandenStock die zei dat er te veel jeugd id ploeg zit.Overschot van gelijk en hij heeft recht van spreken want heeft veel titels behaald.

 • Jan Geelen

  Een beetje meer respect voor Vince zou toch wel op zijn plaats zijn. Wij mogen fier zijn dat zo'n klassespeler zijn schouders heeft gezet onder het nieuwe Anderlecht. Geef hem hiervoor de nodige tijd, krediet en vertrouwen en het komt ongetwijfeld voor mekaar.