Anderlecht wint én charmeert in eerste match onder Rutten, Kara en Obradovic vieren rentree

BELGA
Anderlecht heeft in zijn eerste wedstrijd onder Fred Rutten gecharmeerd en gewonnen. Tegen Hoffenheim werd het 3-2.

In een 4-3-3 was paars-wit, in het zalmroze, voor de pauze absoluut de betere. Amuzu dreigde een paar keer, Kums controleerde het middenveld met Kayembe, Trebel - terug na een operatie aan de buikspieren - infiltreerde vaak en Najar was als rechtsbuiten een gesel voor de Duitsers. De voorsprong via Dimata was logisch. Na een penaltyfout op Najar kreeg diezelfde Dimata de kans op 2-0, maar de spits miste vanop de stip. Na de rode kaart voor Hoogma kwam Hoffenheim toch op 1-1: Milic liet zich aftroeven op hoekschop, doelman Didillon was kansloos.

Na de rust kwam Anderlecht tegen tien zelfs op achterstand, na een knappe goal van Amiri. Lang duurde dat evenwel niet: Gerkens knikte vanop de doellijn de 2-2 binnen, Bakkali krulde de bal in de bovenhoek (3-2). Voor RSCA, waar Kara en Obradovic hun rentree vierden, werd het zo een geslaagde oefenpot. 

De invalbeurt van Kara
PJC De invalbeurt van Kara

OPSTELLING RSCA: Didillon (64’ De Jong); Appiah (46’ Saelemaekers), Sanneh (70’ Kara), Milic (64’ Delcroix), Cobbaut (64’ Obradovic); Kayembe (64’ Musona), Trebel (64’ Lawrence), Kums (64’ Gerkens); Najar (46’ Bakkali (77’ Saief)), Dimata (64’ Santini), Amuzu (64’ Doku)

DOELPUNTEN: 14’ Dimata (1-0), 40’ Vogt (1-1), 55’ Amiri (1-2), 67’ Gerkens (2-2), 71’ Bakkali (3-2)

ROOD: 29’ Hoogma

BELGA
BELGA
Photo News
Photo News
Photo News
BELGA6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jeannette Gryspeert

  Hopelijk denkt het bestuur met al hun voetbalkennis nu niet dat er niet veel versterking nodig is en al zeker een nr10 en een goeie spits ,die een man kan passeren geen houten klaas.

 • eric debanne

  Anderlecht ga verder doen met " brol " spelers en dan die Kara terug halen die niet deugd vuil speler en buiten gegooid bij Nantes omdat hij coach agressief aanviel ! Waar is de tijd van fijne en mooie spelers die Anderlecht groot maakten ......?

 • SAM Bedfort

  Dit is geen match, maar een oefenpartij.

 • BART MEEUWS

  Hoffenheim speelde 2 uur eerder al tegen STVV dus geen waardemeter

 • Ronald Polutnik

  Hopelijk is het geen bevlieging , want het is bijna zo dat de staf heeft gevoetbald van Anderlecht als ge ze bezig ziet en hoort .