Anderlecht wil ver gaan voor middenvelder Barça

Jonathan dos Santos hier met zijn broer Giovanni dos Santos (r)
photo_news Jonathan dos Santos hier met zijn broer Giovanni dos Santos (r)
Nu Lucas Biglia naar Lazio Roma trekt, speurt Anderlecht naarstig naar een vervanger. De landskampioen is tijdens die zoektocht terechtgekomen bij de 23-jarige Mexicaan Jonathan dos Santos, middenvelder op overschot bij FC Barcelona, maar er wel nog twee jaar onder contract. Paars-wit heeft al een bod van drie miljoen euro overgemaakt, voorlopig ontoereikend voor Barça-baas Sandro Rosell die vijf miljoen wil. De gulden middenweg dan maar: volgens de Spaanse sportkrant Marca kan 'Jona', die echt wel weg moet, naar Anderlecht voor vier miljoen euro. Ook Sevilla is geïnteresseerd.

Jonathan Dos Santos Ramirez staat al een paar jaar op de radar van Anderlecht. Ook Club Brugge ondernam eerder een poging om hem in te lijven. De zesvoudige international zit al sinds 2002 in de jeugdopleiding van FC Barcelona, maar een doorbraak naar het eerste elftal wordt nog steeds (onder meer) verhinderd door monument Sergio Busquets. 'Jona' debuteerde al op 23 oktober 2009 voor Barça in de 'Copa del Rey', maar sindsdien zijn zijn optredens in de hoofdmacht van Barça - veelal in de beker - op twee handen te tellen.

Champions League
'Jona' heeft zes interlands voor Mexico op zijn teller staan, maar één jaar voor het WK speelt zijn broer Giovanni Dos Santos - op clubniveau actief bij Mallorca - met Mexico de Confederations Cup in Brazilië terwijl 'Jona' gewoon thuis zit. Mogelijk kan het perspectief om zich via de Champions League in de kijker te spelen voor het komende WK voor Anderlecht straks een argument worden in de onderhandelingen met de speler. Bovendien moet hij weg bij Barcelona.

Thorgan Hazard
Anderlecht maakt overigens ook werk van de komst van Thorgan Hazard, weet Het Laatste Nieuws. Paars-wit wil de broer van Eden liefst definitief overnemen van Chelsea - er is sprake van een bod van 1,5 miljoen euro -, maar ook de mogelijkheid om de jonge Rode Duivel te huren wordt in overweging genomen.

LEES HET VOLLEDIGE TRANSFERVERHAAL IN HET LAATSTE NIEUWS

photo_news
photo_news
belga