Anderlecht wil adviesraad voor sportief beleid: ex-speler De Bilde op shortlist van Verschueren

BELGA
Anderlecht wil een soort adviesraad in het leven roepen die manager Michael Verschueren moet bijstaan in het uittekenen én uitvoeren van de sportieve strategie. Op de shortlist voor die raad: ex-speler Gilles De Bilde.

Voorzitter Marc Coucke en sportief manager Michael Verschueren stellen deze middag om 11 uur, tijdens een persconferentie, Anderlecht 2.0 voor. De plannen (het organigram) voor de nieuwe structuur zijn getekend, maar de fundamenten (de invulling van het organigram met concrete namen) moeten nog gegoten worden.

Aan het hoofd van de nieuwe structuur komt al zeker Michael Verschueren als Managing Director Sportieve Zaken. Verschueren gaat alle sportieve departementen aansturen. Naast die verschillende departementen wordt vermoedelijk ook een interne adviesraad in het leven geroepen die Verschueren moet bijstaan bij het uittekenen én uitvoeren van de sportieve strategie. Wellicht zal Pär Zetterberg als assistent-coach deel uitmaken van die adviesraad.

BELGA

Ook de naam van Gilles De Bilde komt voor op de shortlist van kandidaat-leden voor die adviesraad. Vraag is echter welke concrete functie - naast deze als lid van de adviesraad - De Bilde nóg zal worden aangeboden.

Marc Coucke en Michael Verschueren willen ook Luc Devroe een prominente plaats geven in de nieuwe sportieve structuur, wellicht binnen de scouting. Devroe zou vanuit die rol mogelijk ook een zitje kunnen krijgen binnen de adviesraad. Vandaag moet blijken of Devroe die nieuwe job zal opnemen.

Blijft nog de positie van sportief directeur voor de A-ploeg. Frank Arnesen was plan A, maar PSV wil zijn commissaris niet laten gaan. Intussen liepen al heel wat nieuwe kandidaturen op Neerpede binnen.

Michael Verschueren (midden) tussen Hein Vanhaezebrouck en Pär Zetterberg.
Tom Thys Michael Verschueren (midden) tussen Hein Vanhaezebrouck en Pär Zetterberg.39 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Domien Deschutter

  Gilles De Bilde...nooit echt grote fan van geweest. Komt nu nog op tv met zijn kop om voetbalanalyses te doen, maar is niet fijn om naar te luisteren...

 • gerd de geest

  Hopelijk halen ze Scifo binnen ipv De Bilde. Dat is pas een Anderlecht coryfee en hij heeft pakken meer ervaring in de voetbalwereld.

 • René Schoeters

  We gaan toch niet blijven zeveren over die engel genaamd Krist Porte!

 • jean pierre Tibermont

  Waar is het gezond verstand om zo een kerel als de Bilde aan te trekken...bezint eer ge begint .

 • Luc Steenmans

  Redelijk zielig..