Anderlecht vermijdt schandalige buis, Coucke in de wolken: voorzitter spurt tribune af om paars-wit kerstfeestje bij te wonen

BELGA

De kerstwens van Marc Coucke ging in vervulling. Na de schabouwelijke één op vijftien nestelde de voorzitter van Anderlecht zich in het Astridpark alweer met een bang hartje op z’n stoeltje. Na het kerstfeest in ‘zijn’ Durbuy te hebben doorgebracht, keek ook ‘zijn’ paars-wit in de laatste match van het jaar Waasland-Beveren in de ogen. Het grote doel: met een zege de winterstop ingaan én 2018 niet met een buis afsluiten. Bij een draw of verlies zouden de Brusselaars de afgelopen twaalf maanden immers minder dan 50 procent van de punten pakken. De laatste keer dat Anderlecht dat overkwam was in 1939, ofwel 79 jaar geleden. 

Maar de Belgische recordkampioen boekte dus een eenvoudige zege tegen een mak Waasland-Beveren. 3-0. Een grote opluchting voor Coucke, in die mate zelfs dat hij de tribunes afstormde om het paarse kerstfeestje bij te wonen. Hij ging één voor één zijn spelers feliciteren en de thuisaanhang bedanken voor hun aanwezigheid. Zo wil de ondernemer een troosteloos 2018 snel vergeten én 2019 inzetten met een goede vibe. Want Coucke die het veld opsprint, dat was toch al een poosje geleden... 

BELGA
BELGA
BELGA
Photo News
Photo News
Photo News31 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Christiaan Goethals

  @Walter Baele. RSCA was dan toch stukken beter dan wat we gezien hebben van Club.........................tegen alweer de laatste.

 • Gaston FOUBERT

  @Mathieu Peeters, in de play offs zijn het halve punten, uw rekening klopt niet.

 • Jos Van nuffelen

  Gaston Foubert zit jij nu nog altijd naar uw zwart-wit tv te kijken uit de jaren zestig? Hopelijk bieden jullie wat meer weerstand in 2019 want zoals nu is het maar saai.

 • Bjorn Van De Steene

  Het was geen slechte wedstrijd van RSCA, al was WB nergens, 2de helft was aangenaam om zien, en de top zes zit er nog steeds in... Benieuwd wat er na de winterstop zal gebeuren.

 • stefan berckmoes

  Nog maar eens het bewijs dat hij niet weet waarvoor RSCA staat of (stond)!

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00