Anderlecht verliest weer 16-jarig talent: Mbangula trekt naar het grote Juventus

Samuel Mbangula Tshifunda in actie met de Belgische jeugd.
d Samuel Mbangula Tshifunda in actie met de Belgische jeugd.
Anderlecht verliest een talent aan Juventus. De 16-jarige Samuel Mbangula Tshifunda - Belgisch jeugdinternational en onvoorspelbare aanvaller - ruilt Neerpede in voor het jeugdcomplex van de Italiaanse grootmacht. 

Mbangula, geboren in 2004, trekt naar de U17-ploeg van Juventus. De Belg van Congolese afkomst is eveneens jeugdinternational. Na vijf jaar in de jeugd van Club Brugge streek Samuel-Germain Kinduelu Mbangula Tshifunda - zo heet hij volledig - vorige zomer neer op Anderlecht. Na één jaar trekt hij nu naar de Oude Dame. 

Mbangula is een aalvlugge en onvoorspelbare spits die op alle aanvallende posities uit de voeten kan. Hij trekt zijn streng op de flank, diep in de spits of zelfs op de nummer tien. Hij weet goed hoe zijn lichaam te gebruiken in duel, maar zijn grote kwaliteit is toch de actie: met de bal aan de voet op snelheid op zijn man afgaan, pijlsnel naar binnen komen en scoren. Een zeer efficiënt wapen. 

Het is het tweede 16-jarige talent op korte tijd dat Anderlecht verliest. Eind juni koos Roméo Lavia voor een avontuur bij Manchester City. 

Lees ook: 

Hier is de lichting van 2004: paars-wit megatalent dat er wel eens snél zou kunnen staan, spelers met bekende papa, winger die Club inruilde voor aartsrivaal (+)

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • CLEMENT ALEN

    Ze denken dat ze Al er vedette zijn en er is nog zoveel te bewijzen.Wat is er trouwens van svilzr gekomen

  • PHILIPPE QUINART

    Weer een keuze voor het grote geld.

  • André Degrote

    Zal er niet op beteren, toekomst bij Anderlecht? Hopelijk wordt de club weer beter. De nieuwe bazen gaan de matchen niet winnen zenne. Goede spelers zal het enige zijn.