Anderlecht verliest met Kums van Düsseldorf, Adzic maakt goeie indruk (1-2)

Sven Kums.
Photonews Sven Kums.
In een vriendschappelijke match op Limburgse bodem heeft Düsseldorf Anderlecht geklopt (1-2). Bij RSCA maakte Sven Kums minuten.

Sven Kums. Afgelopen zondag op speeldag 1 nog de grote afwezige tegen KV Oostende, maar vanmiddag in Maasmechelen mocht de voormalige Gouden Schoen wel opdraven in een oefenduel tegen Fortuna Düsseldorf. Dat deed hij voor rust als verdedigende middenvelder, na de pauze stond hij hoger. Op beide posities was Kums niet geweldig - een basisplek lijkt niet voor morgen.

Zoals we dat stilaan van het nieuwe Anderlecht gewoon zijn, had paars-wit permanent balbezit en bleef het in alle omstandigheden verzorgd voetballen. Desondanks kwam Düsseldorf op voorsprong, een knappe vrije trap in de kruising. RSCA reageerde meteen: Nasri - kapiteinsband om de arm - bediende El Hadj, die beheerst afwerkte (1-1). De 17-jarige spelmaker is een leuke speler om aan het werk te zien.

Photonews

Voorin maakte Adzic een goeie indruk. De Servische vleugelspeler vloog vorig seizoen consequent naast de wedstrijdselectie, maar deed het nu prima als diepe spits. Een meevaller voor Kompany: door de blessures van Kiese Thelin en Dimata zit hij voorin krap.

In de tweede helft was er bijna uitsluitend middenveldspel en nauwelijks kansen, dus leek het 1-1 te blijven, maar in het slot zorgde Ofori alsnog voor een Duitse zege. Zondag moet Anderlecht op bezoek bij Moeskroen. Na de verrassende nederlaag tegen KVO moet het winnen.

ANDERLECHT-DÜSSELDORF 1-2

ANDERLECHT: Roef (46’ Boeckx); Dewaele, Sardella (46’ Bornauw), Sandler (46’ Milic), Cobbaut (46’ Saief); Kums, Nasri (46’ Kayembe), El Hadj; Saelemaekers, Lutonda, Adzic

DOELPUNTEN: 22’ Gießelmann (0-1), 23’ El Hadj (1-1), 78’ Ofori (1-2) 
14 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • dretie munkies

  En toch blijft Sven één van hun betere spelers die wel de tegenslag heeft gehad te moeten samenspelen met Trebel die dit absoluut niet zag zitten en Kums steeds negeerde, wat het spel zeker niet ten goede kwam !

 • Steven Putman

  Anderlecht zoekt nog altijd een verdedigende middenvelder daar zit er een die zijn kans krijgt in alle oefenmatchen en het volgens de kranten verre van slecht doe maar blijkbaar in de competie op de bank blijft

 • eddy ceulemans

  Club Brugge heeft een 6-tal valabele spelers voor de aanvalslinie... Anderlecht amper 1... het verschil zal tot uiting komen aan het einde van het seizoen : Brugge 1 Anderlecht hopelijk 6

 • emil ledure

  Allee ze moeten het weer op iemand steken hun verlies. EN jullie wonder trainer dan???

 • kelly Bernaert

  toch niks nieuws onder de zon! ze beginnen het gewoon te worden! zalig.