Ga naar de mobiele website
^ Top

Anderlecht strikt Saoedisch international Hawsawi

BELGA
Anderlecht heeft zich versterkt met de Saoedische international Osama Hawsawi. De 28-jarige centrale verdediger speelt de volgende twee seizoenen voor paars-wit, zo maakte de club vandaag bekend.

Hawsawi, die de eerste Saoedi in België wordt, komt over van Al Hilal, waar hij nog onder Eric Gerets en Georges Leekens werkte. Hij is er aanvoerder, net zoals bij het nationaal elftal.

"Ik ben erg trots om bij een grote club en traditierijke club als RSC Anderlecht te mogen voetballen", zegt Hawsawi. "Dit is voor mij een begin. Ik heb altijd de ambitie gekoesterd om in een belangrijke Europese competitie te mogen aantreden. Nu is het mijn doel om Anderlecht te helpen om nog meer prijzen te winnen."

"Ik ben het bij Al Hilal gewoon om voortdurend onder druk te voetballen. Die ervaring heb ik. Ik verlaat een heel grote club voor een andere grote vereniging. Ik popel om aan het nieuwe seizoen te kunnen beginnen. Tot nu toe is mijn contact met België erg goed. Bovendien heb ik wel voeling met de Belgische mentaliteit. Ik voetbalde onder grootheden als Eric Gerets en Georges Leekens."

Meer over


Gesponsord

Meld een bug