Anderlecht stoomt Vanden Borre klaar voor winterstage

BELGA
Anderlecht kan nog wel wat ervaring en persoonlijkheid gebruiken in zijn kern. En het rekent daarbij voor de tweede seizoenshelft onder meer op Anthony Vanden Borre (32). 

De ex-Rode Duivel traint momenteel nog steeds met de U21 onder Mo Ouahbi en René Peeters, en af en toe sluit hij ook bij de selectie van Frank Vercauteren aan. Bedoeling is om Vanden Borre mee te nemen op winterstage naar Spanje. Anderlecht doet er alvast alles aan om hem klaar te stomen. VDB moet de concurrentie op het middenveld en de rechtsachter aanscherpen.

Adrien Trebel, die op Standard nog inviel maar tegen Club Brugge en Genk de negentig minuten op de bank bleef, vertrekt zo goed als zeker deze winter. Al Shabab is de belangrijkste kandidaat om de Fransman binnen te halen. 

20.000 euro voor Warmste Week

RSC Anderlecht toonde zich bovendien ook van zijn gulle kant en schonk 20.000 euro voor Warmste week en de Franstalige tegenhanger Viva for Live. De opbrengst was het gevolg van de ‘bolletjesactie’ die RSCA opzette met de Brusselse suikerbakkerij Joris. 

Anderlecht verkocht zakjes ‘gummies’ voor 5 euro voor het goede doel. Gisteren trok perschef David Steegen naar Kortrijk (Warmste Week) en naar Doornik (Viva for Life) om de cheque te overhandigen. (MJR)

BELGA