Anderlecht stalt Kawaya tot einde seizoen bij Willem II

Photo News
Anderlecht en het Nederlandse Willem II zijn tot een akkoord gekomen over een uitleenbeurt van Andy Kawaya. De aanvallende middenvelder is meteen vertrokken naar het Turkse Belek, waar Willem II zijn winterstage afwerkt. De club uit Tilburg bedong geen aankoopoptie.

"Het is belangrijk dat Andy speelminuten verzamelt omdat we van zijn kwaliteiten overtuigd zijn. Daarom is er geen optie tot koop afgesproken met de Nederlandse club", zegt algemeen directeur Herman Van Holsbeeck op de clubwebsite.

De 19-jarige Kawaya genoot zijn opleiding bij RSCA en mocht onder ex-coach John van den Brom in september 2013 zijn eerste minuten maken bij de A-kern. Kawaya raakte bekend bij het grote publiek toen hij bij zijn Champions League-debuut op Arsenal (3-3) de assist gaf voor de 3-1 van Vanden Borre. Ondanks zijn beloftevolle prestaties kreeg Kawaya het afgelopen seizoen amper speelminuten van Besnik Hasi. Met een uitleenbeurt van een half seizoen aan Willem II, dertiende in de eredivisie, vond Anderlecht een oplossing voor zijn jonge speler.Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00