Anderlecht-spelers in ontkenningsfase: “We kunnen winnen op Standard”

Bornauw, Kums, Verschaeren en Santini.
Photo News Bornauw, Kums, Verschaeren en Santini.
Tegen beter weten in? Het geloof in de spelersgroep van Anderlecht is na de 1-2-nederlaag tegen Antwerp en de 0 op 9 in play-off 1 niet weg: “Europa blijft het doel.”

‘t Moet straf spul zijn, dat sommige spelers van Anderlecht drinken na een nederlaag. Hoe anders dan met zo een boutade het optimisme verklaren?

Andy Najar vertelde bijvoorbeeld hardop dat paars-wit “véél beter was dan Club Brugge en Antwerp”. “We missen gewoon wat geluk.” Alsof het dat maar is... Pieter Gerkens - verstandige kerel, deftige klap - was waarheidsgetrouwer: “Het is helemaal niet goed. We moeten dit keren. En snel.”

Maar hoe dóe je dat, als het je aan kwaliteit ontbreekt? “Die is er wel”, weerlegde Thomas Didillon. “Maar het zit momenteel allemaal tegen. Het heeft in elk geval geen zin om onophoudelijk te piekeren over wat gebeurd is. Beter focussen we ons op wat komt. Kopjes omhoog. Weer plezier vinden. Samen één front vormen.” “Winnen”, is volgens Didillon de enige remedie. “We moeten het niet moeilijker maken dan dat. Het kan, hoor, op Standard.”

Het zit momenteel allemaal tegen. Kopjes omhoog nu. Weer plezier vinden. Samen één front vormen”

Thomas Didillon

Intussen neemt de druk wel toe. Deelname aan Europa is ver weg - het zou voor het eerst in 55 jaar zijn dat RSCA dat niet haalt, zo herinnerde de spionkop met een spandoek. Daarnaast kun je het je Anderlecht zijnde niet permitteren om wekelijks te verliezen. En dan zijn er nog de fans: die maakten gisteren amok aan de hoofdingang. “Het is nutteloos om onszelf extra stress op te leggen”, aldus Didillon. “Dat zou averechts werken.” Yannick Bolasie vulde aan: “We moeten naar de basis.”

rv

Begrip voor onvrede fans

Veel tijd is er evenwel niet meer om bij te sturen. Vrijdag is daar alweer Sclessin. “Het zijn nog zeven matchen”, bleef Didillon optimistisch. “Europa blijft het doel.”

Met of zonder Fred Rutten? “Hij zal ons wel weten te helpen”, was Didillon duidelijk. “Zoals hij met mij deed, na die twee flaters. We hadden een goed gesprek, de coach is een uitstekende communicator, maar... Eenmaal de wedstrijd begint, is het aan ons, hé. Ik snap de onvrede bij de supporters, ze verdienen veel beter.”

Dat vond ook Najar, die al zes jaar op Neerpede rondloopt: “Hun reactie is logisch, hun standaarden liggen hoog. Maar ik kan enkel zeggen dat we echt alles geven.”

Of hij in mirakels - en dus winst in Luik - gelooft, wilde een collega nog van Bolasie weten. “Ja. We are Anderlecht, toch?” Weinig van gezien, de laatste tijd.

Bolasie.
BELGA Bolasie.17 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Louis Meeus

  De helft van de ploeg kan het niveau niet aan, buiten ermee. Volgend jaar deftige aankopen doen door mensen met kennis van voetbal.Anderlecht komt terug.

 • Pieter De Ruyter

  De ambities voor volgend jaar zijn gekend,in eerste klasse blijven.

 • Stefan Verhaegen

  Allemaal top trainers hier ! RSCA is gewoon rot slecht dit seizoen ! Te weinig kwalitijd. Simpel ! Vanwege een RSCA supp.

 • marc germeau

  Alles kan... maar ik denk dat Preud'homme ze echt gaat klaarstomen voor een helse strijd.. En dat kan dit Anderlecht niet aan.

 • Gerry Cle

  Anderlecht is inderdaad niet goed bezig. Er is geen dominantie op het veld, geen rust aan de bal en te weinig technisch vernuft. Maar degene die beweren dat er een mirakel nodig is om te gaan winnen op standard hebben even 'straf spul' genomen als de spelers van Anderlecht die beweren dat Anderlecht beter was dan Brugge en Antwerp.