Anderlecht slaat opnieuw toe en haalt flankaanvaller naar Astridpark: "Een van de grootste Albanese talenten"

Twitter RSCA
RSC Anderlecht heeft zijn tweede zomertransfer aangekondigd. Paars-wit haalt de 21-jarige Kristal Abazaj naar het Astridpark. De Albanese flankaanvaller geldt in zijn thuisland als een groot talent en tekent voor drie seizoenen plus optie.  

Abazaj brak door bij FC Luftëtari. Zijn goede prestaties sprongen in het oog bij competitieleider FC Skënderbeu dat hem afgelopen winter binnenhaalde maar opnieuw uitleende aan de club waar het voor de pijlsnelle flankaanvaller allemaal begon. Dit seizoen scoorde hij 9 keer en gaf 2 assists in 28 wedstrijden. Bovendien bemachtigde hij ook een eerste cap bij de Albanese nationale ploeg. 

Potentieel

“Kristal wordt gezien als een van de grootste Albanese talenten”, verduidelijkt sportief directeur Luc Devroe. “We zijn erg tevreden dat een veelbelovende spelers als hij voor paars-wit kiest. Ik ben er zeker van dat hij zijn potentieel hier kan waarmaken.”

“RSCA is een grote naam in het Europese voetbal, ook in Albanië. Ik ben erg blij dat ik mezelf verder kan ontwikkelen bij zo’n grote club en sta te popelen om hier aan de slag te gaan”, was ook de nieuwe aanwinst opgetogen. Het is de tweede transfer van Anderlecht en het nieuwe bestuur. Zaterdag trok paars-wit de Oekraïener Yevhen Makarenko aan. De 26-jarige defensieve middenvelder kwam over van KV Kortrijk en tekende een contract voor vier seizoenen. 
33 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Robert VAN LAERE

  Ik hoop dat geld hen niet gelukkig maakt . Wat een "janboel" maakt deze tandem er van in het Belgisch voetbal = het aankijken niet meer waard om niet te spreken van voor ingenomen scheidsrechters op het terrein en bij de VAR !

 • gert lans

  Brugge is nog méér bekend in de Europese competitie ! Van hun gigantisch afgang wanneer ze hun onsterfelijk belachelijk hebben gemaakt met 0/18 ! Hahaha fantastische billenkletser , méér van dat !

 • Dirk Van der Weeën

  Inderdaad marc Castermans,geen enkele Belgische ploeg heeft zo een Europese reputatie,maar het is dan wel een waar een grote smet op rust.De omkoopaffaire van Constant !!!!!! En dat hebben de andere Belgische ploegen op Europees gebied niet.Of je dat nu leuk vindt of niet.

 • Kurt De coninck

  Als de jeugd geen kans krijgt hoe gaan we dan een nieuwe generatie rode duivels klaarstomen?wat een wanbeleid

 • Kurt De coninck

  Er spelen vele toptalenten in de jeugd bij Anderlecht en bij andere die hier opnieuw geen kans krijgen of worden weggeplukt en daarna jammeren,tijd dat de g5 zich daar eens over beraad