Anderlecht schakelt Barcelona uit in de Champions League (die voor spelers onder 19)

De beloften van Anderlecht hebben voor een stunt van formaat gezorgd in de UEFA Youth League, de Champions League voetbal voor U19-ploegen. Paars-wit haalde het in de achtste finales in het eigen Constant Vanden Stockstadion met 1-0 van de Spaanse grootmacht FC Barcelona en verzekerde zich zo van een ticket voor de kwartfinales. Aaron Leya Iseka, broer van Michy Batshuayi, maakte na 53 minuten de enige treffer.

Anderlecht verzekerde zich van een ticket van de laatste zestien door groepswinnaar te worden in een poule met Borussia Dortmund, Arsenal en Galatasaray. Daardoor was het reekshoofd bij de loting en kwam het uit tegen een tweede uit een andere groep. Dat werd niemand minder dan FC Barcelona, dat vorig seizoen de allereerste editie van de UEFA Youth League won. In een met zo'n 10.000 supporters aardig volgelopen Vanden Stockstadion waren de Brusselaars baas in de eerste helft, maar scoren lukte niet. Na de pauze opende Leya Iseka de score, nadien hield de selectie van coach Mohamed Ouahbi stand.

Aaron Leya Isaka scoort de enige goal van de avond.
GETTY Aaron Leya Isaka scoort de enige goal van de avond.
BELGA
BELGA

In de kwartfinale, die opnieuw in het Astridpark en over één duel gespeeld wordt, ontvangt Anderlecht mogelijk het Portugese FC Porto, dat zich eerder al na strafschoppen voorbij Real Madrid had gewurmd. Het staat overigens nog niet vast dat paars-wit Porto ontvangt want de club moet eerst een akkoord vinden met de gemeente. Die partij wordt dan op 10, 11, 17 of 18 maart afgewerkt. In de eerste editie van de UEFA Youth League had Barcelona vorig jaar nog de eindzege gepakt. De Catalanen haalden het toen in de finale met 3-0 van Benfica.

ANDERLECHT: Svilar, Faes, De Medina, Matthys (c), Leemans, Omeonga (83. Ademoglu), Jellal (94' Bitsindou), Bourard (78' Matarrese), Lukebakio, Mikal, Leya Iseka.

FC BARCELONA: Lara, Palencia, Garcia, Tarin, Vilanova, Sarsanedas (83' Cantalapiedra), Arjona (67' Enguene), Carbonell (67' Natkho), Juan Antonio, El Ouriachi, Padila.

In doel bij Anderlecht stond Mile Svilar, zoon van de legendarische Antwerpgoalie Ratko.
BELGA In doel bij Anderlecht stond Mile Svilar, zoon van de legendarische Antwerpgoalie Ratko.
BELGA
GETTY