Anderlecht plukt Nkaka weg bij Oostende en leent hem uit aan... Oostende

BELGA
Marc Coucke blijft vissen in de vijver die hij het best kent. Anderlecht staat op het punt om middenvelder Aristote Nkaka (21) van KV Oostende over te nemen, om hem vervolgens meteen opnieuw uit te lenen aan de kustploeg.

Nkaka moet de vierde aanwinst van Anderlecht worden. Eerder haalde Luc Devroe Kristal Abazaj, Yevhen Makarenko en Elias Cobbaut binnen. Pas sinds januari voetbalde Nkaka voor KV Oostende. Toen de kustploeg, met toen nog Devroe en Coucke aan het roer, hem bij Moeskroen wegplukte, kreeg de speler naar verluidt de belofte dat hij zes maanden later naar Anderlecht zou kunnen. Dat scenario is nu werkelijkheid geworden.

Opvallend: het is niet de bedoeling dat Nkaka volgend seizoen effectief deel zal uitmaken van de A-kern van paars-wit. Anderlecht zal hem normaal gezien meteen uitlenen aan... KV Oostende om zijn evolutie niet te stoppen.

Photo News59 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Gaston FOUBERT

  @mark didden, en Mat Rits is dan wel een topper voor clubke? Jaja, die zal hen wel door de champions league helpen. Verhaeghe zal moeten punten kopen.

 • mark didden

  Rsca de topploeg van dit en van de komende jaren. Ze spreken altijd maar over het aantal behaalde titels, ik zou zeggen geniet er nog van want het gaat nu vele jaren duren. Hoe je ook draait of keert rsca is kvo. En soms zullen ze po1 halen en andere jaren zullen ze in po2 moeten krabben. Maar soit ik begrijp niet dat er spelers gehaald worden van de Belgische competitie. Er is geen enkele in België die er bovenuit steekt. En dan moeten ze nog el gaan spelen. Weer 0 punten. Armzalig belgie

 • Peter Debrouwer

  Inderdaad @Christiaan Goethals, Anderlecht blijft de corrupste ! En zal dat blijven ! Met Coucke blijkbaar nog meer dan ooit tevoren.

 • Peter Debrouwer

  Dus zoals verwacht zwaait Coucke nog steeds de scepter in twee clubs. Tja, als je bij rsca werkt mag je nu eenmaal meer dan een ander hé !

 • Robert VAN LAERE

  De volgende competitie is nog niet begonnen maar Koekenbak heeft de ganse boel reeds belazerd en vervalst. toch duidelijk dat hij er 2 clubs op nahoudt en bepaald wat er gebeurt. Vals zeikerd !!