Anderlecht ontslaat Hein Vanhaezebrouck

Photo News
Hein Vanhaezebrouck is niet langer de trainer van RSC Anderlecht. Dat raakte zopas bekend. “De ploeg haalt te weinig punten en is te snel uitgeschakeld in de beker en de Europa League”, zegt sportief directeur Michael Verschueren.

“Na de tegenvallende resultaten en het geleverde spel heeft de directie van RSC Anderlecht vanavond unaniem beslist om de samenwerking met coach Hein Vanhaezebrouck te beëindigen”, valt op de website van de Brusselaars te lezen. “We hopen dat we het tij snel kunnen laten keren”, luidt het bij Verschueren. “We willen Hein Vanhaezebrouck bedanken voor het harde werk voor de club.”

Anderlecht sprokkelde in zijn jongste vier competitiewedstrijden slechts één punt. De nederlaag tegen Cercle was de zesde van het seizoen. In de stand is de club van Marc Coucke vierde, op elf punten van leider Racing Genk. Vanhaezebrouck was sinds begin oktober vorig jaar actief bij paars-wit.

Vanhaezebrouck volgde destijds René Weiler op. De gewezen Gent-coach slaagde er niet in een succesverhaal met Anderlecht te schrijven. De Brusselaars eindigden vorig seizoen als derde in de Jupiler Pro League en grepen zo naast een Champions League-ticket. Ook nu is de titel ver af. Anderlecht is pas vierde en legde daarnaast in de Europa League een zwak parcours af, met een vroege uitschakeling als gevolg. Ook in de Croky Cup werden de Brusselaars (tegen Union) vroegtijdig gewipt.

Trainerswals Jupiler Pro League seizoen 2018-2019

• 30 augustus 2018: Excel Moeskroen ontslaat na een dramatische seizoensstart (0/15) coach Frank Defays. Assistent Laurent Demol neemt voorlopig over. De club zal de komende dagen een opvolger aanstellen.

2 september 2018: De Duitser Bernd Storck volgt Frank Defays op bij Excel Moeskroen, rode lantaarn met nul op achttien. Hij tekent er een contract voor een seizoen, met optie voor nog een jaar.

8 oktober 2018: Yves Vanderhaeghe moet vertrekken bij AA Gent. De Buffalo’s staan na tien speeldagen op de zevende plaats in de Jupiler Pro League en gingen thuis zwaar de boot in tegen Club Brugge (0-4) en Racing Genk (1-5).

10 oktober 2018: De Deen Jess Thorup is de opvolger van Yves Vanderhaeghe bij AA Gent. Hij zet zijn handtekening onder een contract voor drie seizoenen.

27 oktober 2018: Peter Maes moet opstappen bij Sporting Lokeren, vlak na het 0-0-gelijkspel tegen KV Oostende. De club staat onderin het klassement met 6 op 36. Assistent-coach Arnar Vidarsson neemt tijdelijk over.

29 oktober 2018: Lokeren stelt Trond Sollied aan als opvolger van Peter Maes. De 59-jarige Noor was in het verleden al in België aan de slag als coach bij AA Gent (drie termijnen), Club Brugge en Lierse.

11 november 2018: Waasland-Beveren beëindigt de samenwerking met Yannick Ferrera, daags na de 2-0-nederlaag bij Cercle Brugge. Na de heenronde zijn de Waaslanders pas veertiende in de stand met elf punten.

15 november 2018: Glen De Boeck moet, vijf dagen na het 0-2-verlies tegen Standard, opkrassen bij KV Kortrijk. De Kerels staan na vijftien speeldagen twaalfde in 1A. De Boeck was precies een jaar aan de slag in het Guldensporenstadion. Kortrijk blijft niet bij de pakken zitten en stelt op dezelfde dag nog Yves Vanderhaeghe aan als opvolger. Vanderhaeghe begon zijn trainerscarrière in 2008 als assistent bij Kortrijk en werd er in de zomer van 2014, na het vertrek van Hein Vanhaezebrouck, hoofdcoach. Nadien volgden passages bij KV Oostende en AA Gent, waar hij begin oktober moest vertrekken.

17 november 2018: Waasland-Beveren stelt Adnan Custovic aan als opvolger van de ontslagen Yannick Ferrera. De 40-jarige Bosniër ondertekent een contract tot het einde van het seizoen (met een jaar optie) op de Freethiel.

16 december 2018: RSC Anderlecht bedankt Hein Vanhaezebrouck enkele uren na een 2-1-nederlaag op Cercle Brugge voor bewezen diensten. Na een één op twaalf is paars-wit in de stand pas vierde.

Photo News88 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Roger Cooks

  Met zo'n ontslagpremie zou ik als gewezen bureauchef ook wel vrede kunnen nemen hebben. I mijn geval zelfs meer dan mijn jaarwedde na 41 jaar dienst.

 • Pieter Verhulst

  Tja als uw spelers van zo'n niveau zijn dat ze zelfs geen reserve paar schoenen bij hebben, dan moet je niet je trainer ontslaan, wel een speler of 25.

 • Peter Thys

  trouwens die ontsloegen zelfs een trainer waar ze daarnet voor mee kampioen werden.Misschien viel er voor sommigen meer te verdienen met Hein aan te trekken.Eens benieuwd welke buitenlandse ploeg(en) nu op hem stond(en) te wachten want dat werd toch verteld tijdens de onderhandelingen.Hein, in Afrika zoeken er nog een aantal een trainer die het goed uitleggen kan !

 • Ronald Vermeiren

  laat de spelers 14 dagen trainen zonder bal, laat ze afzien als de beesten en begin dan met de oefeningen zoals bij de jeugd balletje stoppen ,deftige pas geven en vooral lopen ( vrij lopen zonder bal) en zeker nog geen tactiek en deze ploeg zal nog hoog einddegen spelers hunne kop zit vol, krijgen zoveel opdrachten mee ,dat ze t niet meer weten

 • Cor Dierckx

  Van een straatploeg zomaar op korte tijd een klasse elftal maken is geen enkele trainer gegeven.