Anderlecht niet aan proefstuk toe met Deschacht: 4 illustere voorgangers in B-kern

Olivier Deschacht.
Photo News Olivier Deschacht.

Hamdi Harbaoui (2016-2017)

Hamdi Harbaoui’s gebrekkige trainingsarbeid valt niet in de smaak van trainer René Weiler die hem naar de beloften verwijst. In de winterstop volgt een huur naar Charleroi. Ook het tweede seizoen bij paars-wit start met een valse noot voor Harbaoui, die als één van vijftien spelers waarop de club niet meer rekent in een speciaal opgerichte C-kern moet trainen. Later ziet Harbaoui zich in acute spitsennood weer opgevist.

Hamdi Harbaoui.
BELGA Hamdi Harbaoui.

Stefano Okaka (2016)

In de seizoensvoorbereiding haalt René Weiler bij een debriefing van een oefenmatch tegen Heerenveen in de kleedkamer ‘en plein public’ uit naar Stefano Okaka. Die pikt de openlijke kritiek niet, zoekt de confrontatie met Weiler op en gaat neus aan neus staan. Okaka moet als straf met de reserven meetrainen. Okaka past daarna niet meer in de plannen van Weiler en verhuist naar Watford.

Stefano Okaka.
BELGA Stefano Okaka.

Anthony Vanden Borre (2015)

De competitie is amper twee speeldagen ver wanneer Besnik Hasi rechtsback Anthony Vanden Borre na een conflict in de kleedkamer naar de B-Kern stuurt. Wat later maakt Vanden Borry zich onmogelijk bij Anderlecht. In een interview haalt hij snoeihard uit naar de ploegmaats – “de kleedkamer zit vol janetten” – en de coach. Het seizoen daarop oordeelt René Weiler dat VdB onvoldoende fit en gretig oogt en volgt de B-kern, het Franse Montpellier biedt een uitweg.

Anthony Vanden Borre.
cos Anthony Vanden Borre.

Gilles De Bilde (2003)

In de zomer van 2003 wou Anderlecht van het dure contract van Gilles De Bilde af. De Bilde was aan zijn tweede leven bij paars-wit bezig, maar raakte op een zijspoor onder trainer Hugo Broos die zijn ‘mentaliteit’ hekelde. Een transfer bleef uit waarna De Bilde bij de min-19-jarigen moest trainen. In september verkaste De Bilde toch naar Lierse. Ook in zijn eerste periode bij Anderlecht onder Johan Boskamp in 1996 verbleef De Bilde kort in de B-kern.

Gilles De Bilde.
MARC GOYVAERTS Gilles De Bilde.1 reactie

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • Willy Govaert

    Paniek voetbal bij Anderlecht ...en....zij hebben een schuldige gevonden !!