Anderlecht moet het tegen Club wellicht zonder Kemar Roofe doen: “We zullen oplossing moeten zoeken”

Photo News
Anderlecht krijgt zondagavond (18 uur) leider Club Brugge over de vloer. Zeven punten achterstand telt paars-wit op plek zes, met nog maar negen wedstrijden te gaan. ’t Is weer van moeten dus voor Anderlecht. Op de persbabbel in aanloop naar de wedstrijd vertelde Franky Vercauteren ook dat hij wellicht geen beroep zal kunnen doen op spits Kemar Roofe: “We zullen een oplossing moeten zoeken, geen excuses”. 

Het heeft er alle schijn van dat Anderlecht-trainer Franky Vercauteren zondag geen beroep kan doen op Kemar Roofe in de topper tegen Club Brugge. De Engelse spits trainde vanochtend nog individueel. “Ik weet niet of we hem gaan kunnen gebruiken of hoeveel minuten,” zei Vercauteren. “Hij legt straks nog een test af. Maar je moet blij zijn met wat je hebt. We zullen een oplossing moeten zoeken, geen excuses.” Dat het tegen Club zo’n beetje de match van de laatste kans wordt - paarswit moet niet alleen zeven punten ophalen en drie clubs bijhalen - daar is hij het niet mee eens. “Waarom zou het belangrijker zijn tegen Club dan tegen Moeskroen of Cercle? Elke match wordt belangrijk. Het wordt een optelsom van alle punten. Het is de bedoeling om Club het vuur aan de schenen te leggen of nog beter: hen te verslaan.”

Joel Hoylaerts / Photo News

Te vroeg voor Vanden Borre

Waar Vercauteren zich ook niet wil achter verstoppen, is de bestuurlijke storm die deze week in Anderlecht huis hield. “Dat had geen impact. We namen daar zoveel mogelijk afstand van. Het was van in het begin één van de werkpunten: wat er ook gebeurt, wij moeten in staat zijn om binnen de groep zo’n zaken weg te kaatsen.”

Voor Anthony Vanden Borre komt de topper zondag nog te vroeg, zei Vercauteren nog. Hij heeft nog wat oefenmatchen nodig, zoals maandag tegen OHL. Ook Bakkali is niet inzetbaar. Samir Nasri kan mogelijk wel op enkele minuten rekenen: “We zullen zien in welke mate iedereen fit en beschikbaar is.” Is nieuwkomer Amir Murillo al een optie als basisspeler? “Hij integreerde zich tijdens de stage heel goed. Hij staat dicht bij de ploeg. Amir is een speler met een interessant potentieel: hij heeft snelheid, positiespel, opbouw.”

Photo News
Photo News9 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Ivan Smissen

  Ik weet niet in welke sport Roofe uitblinkt, maar het is alleszins niet in voetbal. Het is eerder een versterking voor het elftal dat hij niet kan meespelen.

 • Dominique Robert

  ipv pionnen te verschuiven in het bestuur es gaan bekijken wat er op sportief vlak moet gebeuren. Er lopen ook nog mensen rond die men spelers noemt en zonder goede resultaten minder supporters en dus minder inkomsten.

 • Eddy Van De Velde

  Zet Vandenhaute er in

 • eddy ceulemans

  Amai zonder "superspits" Roofe... als da maar geen roefing ( Heists dialect voor rammeling ) wordt

 • Bart Decaluwe

  Tot het zondag is , die zal wel in de basis staan , zand in de ogen strooien heet dat.