Anderlecht maakt transfer Van Crombrugge officieel, doelman tekent voor vier jaar

Hendrik Van Crombrugge in het shirt van Anderlecht.
Photo News Hendrik Van Crombrugge in het shirt van Anderlecht.
De transfer van Hendrik Van Crombrugge naar Anderlecht is helemaal rond. De doelman was vandaag op Neerpede, het oefencomplex van Anderlecht. Van Crombrugge werd er in een shirt van paars-wit gefotografeerd aan de zijde van zijn manager Gunter Thiebaut, Michael Verschueren (sportief manager Anderlecht) en Pär Zetterberg, de assistent-trainer bij Anderlecht. De keeper tekende een contract voor vier seizoenen.

“Van Crombrugge heeft bij Eupen getoond dat hij erg getalenteerd is. Zijn selectie voor de Rode Duivels is daar het beste bewijs van”, aldus Verschueren. “Door de overstap te maken naar RSCA toont hij zijn ambitie. Het is aan Henrik om te bewijzen dat hij een meerwaarde betekent voor het team”.

Van Crombrugge trad sinds 2013 aan voor Eupen, van 2011 tot 2013 stond hij op de loonlijst bij STVV. Bij de Oostkantonners groeide hij uit tot een absolute sterkhouder. In juni van dit jaar riep bondscoach Roberto Martinez hem voor het eerst op bij de Rode Duivels. Van Crombrugge had nog een contract van één jaar bij Eupen, dat met Ortwin De Wolf (die Lokeren verliet) al een vervanger heeft aangetrokken.

Anderlecht realiseerde met Van Crombrugge al zijn vijfde inkomende transfer, na Vincent Kompany, Michel Vlap, Samir Nasri en Philippe Sandler. 

Photo News
Photo News
Photo News12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Glenn Polfliet

  Hele goeie keeper al jaren

 • Erwin Van Roy

  op nog 3 plaatsen moet er zeker nog een versterking komen en dat is rechtsachter, verdedigende middenvelder (stofzuiger) en spits. dan komt het wel goed met deze kern. Bakkali, Milic, Trebel, Kums, Didillon, Saief, Makarenko, Sa, Lawrence en mindere mate Chipciu verkopen niet verhuren. van de jongere zou ik er 3 verhuren naar een 1B ploeg die de top speelt voor speelminuten. Sanneh zou ik houden en Adzic ook 2 spelers die je nog kan kneden.

 • rik cappelle

  Alé de schooiers hebben dan toch eens iets gekocht ipv gehuurd. En het zal waarschijnlijk nog een goeie transfer zijn ook. Alleszins een betere dan de onze.

 • Peeters Freddy

  Het is tegenwoordig al Anderlecht wat de klok slaat, is er maar 1 ploeg in 1A, waarom geeft men niet iedereen evenveel aandacht.

 • Herwig Depoorter

  Zeer goede aankoop. Ik ben geen supporter van Anderlecht maar de vijf gedane aankopen zijn m.i. stuk voor stuk versterkingen. De analisten die Anderlecht met Kompany reeds begraven hebben, zouden op het einde van deze competitie wel eens ongelijk kunnen krijgen.

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00