Anderlecht licht optie op Teodorczyk, die tekent tot 2020

kos
Anderlecht heeft de optie in het huurcontract van Lukasz Teodorczyk gelicht. De Pool werd dit seizoen door paars-wit gehuurd van Dinamo Kiev, met een optie tot aankoop voor 4,5 miljoen euro. Een bedrag dat Anderlecht maar wat graag op tafel legde, gezien de grote buitenlandse interesse in de topschutter. 'Teo' ondertekende een contract tot 2020.

"Anderlecht heeft mijn loopbaan weer op de rails gekregen. Het vertrouwen dat ik hier voel heb ik nergens anders ooit ervaren. Ik zal de club en de fans proberen danken door keihard te werken om de titel te halen", liet Teodorczyk (25) weten op de clubwebsite.

"We hebben een akkoord met de manager en de speler inzake het contract en de duur ervan. Teo heeft een nieuw contract getekend waardoor hij tot 2020 aan Anderlecht is verbonden. Vlak voor de play-offs is dit dus heel goed nieuws", legde manager Herman Van Holsbeeck uit. "Als je kijkt naar alle belangrijke doelpunten die hij dit seizoen heeft gescoord, dan is hij voor onze club heel belangrijk. Maar ook naast het veld is hij een voorbeeld qua professionalisme en inzet. We zijn dan ook heel tevreden dat we dit tot een goede einde konden brengen."

Met twintig competitiedoelpunten en vijf treffers in de Europa League heeft Teodorczyk zijn debuutseizoen bij Anderlecht allerminst gemist. In totaal vond de Pool dit seizoen in 41 wedstrijden 28 keer de weg naar de netten.