Anderlecht legt revaliderende Suarez zware boete op

PHOTO_NEWS
Anderlecht heeft Matias Suarez een zware boete gegeven. Dat meldt Het Nieuwsblad. De Brusselse club is niet te spreken over het gedrag van zijn Argentijnse vedette, die begin januari te laat terugkeerde uit zijn vaderland.

Suarez, die revalideert van een knieletsel, had tijdens de winterstop van Anderlecht de toestemming gekregen om vijf dagen voor de andere spelers op vakantie te vertrekken naar Argentinië. Voorwaarde was dat Suarez op 2 januari opnieuw in België zou zijn om verder te revalideren bij kinesist Lieven Maesschalck. De Argentijn keerde echter te laat terug en diende bovendien een ziektebriefje in dat geen enkele juridische waarde had.

Tot ontgoocheling van ondermeer RSCA-voorzitter Roger Vanden Stock. "Volgens Lieven Maesschalck is het 95 procent zeker dat Suarez zijn oude niveau terug zal halen als hij zijn revalidatieschema strikt volgt", aldus Vanden Stock in HNB. "Als hij dat niet begrepen heeft, dan helpen we hem dat begrijpen."

Paars-wit legde Suarez daarom een zware boete op. De Argentijn zit intussen sinds eind vorige week in Barcelona, waar hij zich laat behandelen door de gereputeerde Barça-dokter Ramon Cugat.