Ga naar de mobiele website
^ Top

Anderlecht legt 'Chadli-type' vast, Suarez ziek in bed

Mohamed Alouad (r).
Mohamed Alouad (r).
Mohamed Aoulad (20) heeft een contract voor drie seizoenen getekend bij Anderlecht. Dat meldt Sudpresse. Daarmee treedt de offensieve flankspeler van Brussels in de voetsporen van de eveneens twintigjarige Abdelkahim Bouhna. Deze aanvallende middenvelder kreeg zijn opleiding bij Diegem Sport, de club waar ook Nabil Dirar twee jaar voetbalde voor hij naar Westerlo trok. Beiden zullen allicht eerst uitgeleend worden.

Aoulad speelde in de jeugdreeksen al voor paars-wit, maar kon nooit aanspraak maken op een contract. De aanvaller, die zowel op links als op rechts uit de voeten kan en een soort Chadli-type genoemd wordt, scoorde dit seizoen al zes keer voor FC Brussels. Vorig seizoen, toen hij vooral als invaller moest opdraven, schoot hij vier keer raak.

De Brusselaars zoeken hun heil nu dus vooral in de lagere afdelingen. Vorig jaar kwam ook Dalibor Veselinovic al over van Brussels, maar dat werd geen succes.

Matias Suarez is intussen hoogst onzeker voor de Europa League-partij tegen AZ, morgenavond om 19 uur. De Gouden Schoen trainde gisteren niet mee en ligt ziek te bed. Als de Argentijn niet tijdig fit raakt, wordt Fernando Canesin zijn logische vervanger. Wasilewski zal allicht zijn plek op de rechtsbackpositie opnieuw opeisen, ten koste van Odoi. (svm)

Selectie:
Proto, Wasilewski, Kouyate, Juhasz, Safari, Biglia, Kljestan, Gillet, Suarez, Jovanovic, Mbokani, Schollen, Cordier, Odoi, Deschacht, Mbenza, Marecek, Kabangu, Canesin, De Sutter.

belga


Meld een bug