Anderlecht laat Roofe naar Rangers vertrekken: “Alles is heel snel gegaan”

Kemar Roofe.
Twitter Rangers Kemar Roofe.
Verrassing van formaat. Anderlecht laat spits Kemar Roofe (27) vertrekken naar Rangers. De aanvaller kostte te veel in verhouding tot zijn rendement. De deal werd zopas officieel beklonken. Roofe is zelf alvast gelukkig met zijn overstap: “Rangers is een grote club en ik kan niet wachten om in dit adembenemende stadion te spelen.” 

Het lijkt misschien vreemd, omdat Anderlecht moeilijk scoort. De aanvaller kwam vorig jaar over van Leeds voor zes miljoen euro en maakte zes doelpunten. Matige stats, deels omdat hij vaak geblesseerd was. Ook nu is de Engelsman op de sukkel met kleine kwaaltjes, wat maakt dat hij wel een erg dure vogel is in wat financieel moeilijke tijden zijn. Bovendien was niet iedereen op Neerpede overtuigd van zijn meerwaarde. Vandaar de transfer naar Schotland, hij tekent voor vier jaar. 

Verbeke: “Juiste keuze voor Anderlecht” 

“We willen Roofe bedanken voor zijn tomeloze inzet”, zegt sportdirecteur Peter Verbeke. “Hij was het toonbeeld van professionaliteit. We wensen hem veel succes. Deze transfer is een uitgelezen kans voor Kemar en ook de juiste keuze voor RSC Anderlecht. We willen vanaf nu zoveel mogelijk investeren in getalenteerde jonge spelers die een mooie carrière kunnen uitbouwen.” 

Zelfs als Roofe gebleven was, wou Anderlecht zich offensief nog versterken. Mustapha Bundu (23) van Aarhus staat hoog op de lijst, de gesprekken lopen. Met de speler kan Anderlecht er wel uit komen, maar Aarhus vraagt meer dan drie miljoen euro.

Roofe in de wolken: “Spelen in dit stadion is adembenemend”

Het ging allemaal heel snel voor Kemar Roofe, maar de Engelsman is zeer gelukkig met zijn overstap naar de Glasgow Rangers. Na Leeds United is het de tweede traditieclub waarvoor de Engelsman in actie komt: “Ik heb aan veel internationale spelers advies gevraagd en ze zeiden mij allemaal dat de arena van Rangers één van de meest geweldige stadions is waarin ze al gespeeld hadden. De sfeer is hier adembenemend. Ik weet zeker dat Rangers de juiste stap is voor mijn carrière.”

Naast een vol Ibrox Stadium kijkt Roofe ook uit naar het spelen met voormalig topspits Jermain Defoe: “Toen hij bij Engeland en Tottenham speelde, keek ik als kind enorm op naar hem. Het is dus fantastisch dat ik met zo’n ervaren en getalenteerde voetballer kan spelen. Hopelijk kan hij me veel bijbrengen.”

Lees ook: 

Anderlecht nadert persoonlijk akkoord met spits Bundu (23), laat Aarhus prijs zakken?

Coachende Kompany is licentiecommissie niet ontgaan: “Een verwittigd man is er twee waard”

Kemar Roofe.
BELGA Kemar Roofe.
Kemar Roofe.
Photo News Kemar Roofe.30 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Frankie Albert Goethals

  Goed gedaan van Verbeke. Iedereen content, speler en club. Goede evaluatie gedaan en ingegrepen, zo moet het!

 • Jan Boden

  Knap gedaan, 5 miljoen euro gerecupereerd, met eventueel bonussen.

 • Denis Van Lierde

  Bye Bye,tot nooit meer

 • Obi Williams

  Ideaal goed vanaf! Overroepen speler die het hier dacht eens te maken en dan nog geblesseerd toen we net een spits nodig hadden. Verbeke doet het alleszinds een pak beter dan Kompany en Verschueren

 • Piet Deroover

  Daar zijn ze dan bij Anderlecht vanaf.