Anderlecht krijgt 5.000 euro boete voor dubbele rol Vincent Kompany

BELGA
Anderlecht moet een boete van 5.000 euro betalen voor de rol van Vincent Kompany als speler-manager. De ploeg wordt daarmee miniem gestraft voor de dubbele rol die de voormalige verdediger van Manchester City op zich neemt. 

Vincent Kompany is in de praktijk trainer van paars-wit, terwijl hij daar geen diploma voor heeft. Dat is de conclusie van de licentiecommissie. Echt verrassend is dat niet. Een blinde kon dat zien. Maar het mag dus niet. De licentiecommissie had daarom twee opties. Ofwel een boete van 5.000 euro. Ofwel schrapping van de licentie - waardoor Anderlecht naar het amateurvoetbal zou zakken. 

Die laatste straf zou te zwaar zijn. Zeker omdat in het verleden bij KV Kortrijk een soortgelijke situatie voorkwam, en de licentiecommissie toen voor de boete had gekozen. Op papier kan Anderlecht nog in beroep gaan tegen de uitspraak. Maar de kans is klein dat ze dat ook zullen doen. 

Photo News54 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Etienne Vanhoegaerden

  Laat het contract dat hij getekend heeft zien. Staat er trainer op dan moet er gestraft indien niet hebben ze geen recht om boete op te leggen

 • Jean Emare

  Licentie of niet.. Het is de club die de coach toch aanneemt én betaalt me dunkt. Goed of slecht? De bond doet dit enkel om geld in het laadje te krijgen. Geef mij een goede reden? Jaarlijks moet je bijscholen of anders verlies je ook je licentie.. Denk je nu echt dat dit elke keer 'interessant' is. Een lachertje! Als je iets echt wil eisen, moet dit gegrond zijn en lever je bovenop kwaliteit af als bond. En daar knelt net ook het schoentje..

 • Rikske Goossens

  Aan al die wijsneuzen hier die een zwaardere boete willen,alleen maar omdat het Anderlecht is,wel,dit is de maximumboete die gegeven KAN worden. Of moeten ze gauw gauw de regels veranderen om Anderlecht zwaarder te straffen. Werk die haat jegens Anderlecht toch ergens anders op uit. Koop een bijl en ga stoofhout kappen.

 • Davy Van Laecke

  Her was de boete of alle punten afpakken. Ze hebben de zwaarste straf gekozen.

 • Eddy Grysouille

  Het is maar 5.0000 euro omdat het de mauve zijn, ze krijgen altijd een voorkeursbehandeling, dat er op de bond met twee maten en twee gewichten geregeerd wordt is reeds lang geweten, was het een andere ploeg geweest ze had haar licentie zeker kwijt geweest, maar Vince The Prince is een uitzondering op de regel, bij RSCA waren ze op de hoogte dat hij geen trainers diploma had, dus.....