Anderlecht kan in Genk tweede plaats veiligstellen

Photo News
Morgen (20u30) staat de negende en voorlaatste speeldag in play-off 1 op het programma. RSC Anderlecht kan zich op het veld van KRC Genk verzekeren van de tweede plaats en het daarbijhorende ticket voor de derde voorronde van de Champions League.

Paars-wit telt in de stand zes punten voorsprong op AA Gent, dat het in Roeselare opneemt tegen KV Oostende. Bij puntenverlies van de Buffalo's zijn de Brusselaars, ongeacht hun eigen resultaat, zeker van de tweede plek. Wint Gent, dan moet de ploeg van Besnik Hasi minstens een punt pakken in de Cristal Arena. Bij verlies van Anderlecht en winst van Gent valt de beslissing over de tweede plek zondagnamiddag (22 mei) op de laatste speeldag. Anderlecht ontvangt dan Zulte Waregem, Gent speelt thuis tegen Genk.

Gent (38 ptn) is zelf ook verwikkeld in de strijd om de derde plaats met Genk (36 ptn) en Oostende (35 ptn). Die derde plaats geeft recht op een ticket voor de derde voorronde van de Europa League. De nummer 4 strijdt met de winnaar van play-off 2 (Charleroi of Kortrijk, die zaterdag opnieuw tegen elkaar spelen), voor het laatste Europese ticket voor de tweede EL-voorronde. Standard is als Bekerwinnaar rechtstreeks geplaatst voor de poules van de Europa League.

Club Brugge is sinds zondag, na de 4-0 zege tegen Anderlecht, zeker van een veertiende landstitel. Blauw-zwart speelt zijn eerste match als nieuwe kampioen op het veld van Zulte Waregem. Voor Essevee staat er, net als voor Club, niets meer op het spel. De ploeg van Francky Dury eindigt sowieso zesde en laatste.

Photo News
Photo News
Photo News