Exclusief voor abonnees

Anderlecht is een spookhuis: waarom Coucke wielklemmen zette op de auto van Van Holsbeeck

BELGA
Door de onzekere financiële situatie komt Anderlecht bekaaid uit de wintermercato. Eén schuldige aanwijzen in deze tragikomedie zou de waarheid geweld aandoen, maar paars-wit heeft alvast nagelaten om wapens binnen te halen die Club Brugge alsnog van de troon kunnen stoten.

Toen Hein Vanhaezebrouck begin oktober trainer werd van Anderlecht, maakte Herman Van Holsbeeck hem snel duidelijk dat hij na januari niet meer hoefde te rekenen op Sofiane Hanni. De aanvoerder gaf al heel vroeg op het seizoen te kennen dat hij de club in de winter wilde verlaten. Hanni had het helemaal gehad met de fans. "Wie zou je willen als vervanger?", vroeg Van Holsbeeck zijn trainer. Cristian Benavente.

De algemeen directeur van Anderlecht wist toen weliswaar dat een overname van de club in de steigers stond, maar Van Holsbeeck had niettemin de duidelijke wenk gekregen van zijn voorzitter dat zij allebei de vooropgestelde rit tot 2020 konden uitzitten. Kandidaat-koper Paul Gheysens, bijvoorbeeld, had Van Holsbeeck en Vanden Stock nog minimum twee en maximum vijf jaar gegarandeerd. Mooi zo, Van Holsbeeck wilde zich smijten en zou informeren bij zaakwaarnemer Mogi Bayat naar de haalbaarheid van Benavente.

Twee maanden later, op 22 december, zal bekend raken dat RSC Anderlecht in handen komt van Marc Coucke. Het is voor iedereen, ook voor een bijzonder aangeslagen Van Holsbeeck, duidelijk dat in het sportieve departement snel een aflossing van de wacht komt. Van Holsbeeck beseft ook dat hij niet de wintermercato zal kunnen realiseren die hij voor ogen had. 

Je hebt 27% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:
12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jan Van Rompaey

  Het rommelt en rammelt bij Anderlecht.

 • Emile Allard

  Lucien, hoe de zaak exact in mekaar zit zal van ons niemand weten ! De miljoenen put zal niet zo schandalig veel zijn want dan denk ik toch dat Coucke niet zou toegehapt hebben.Het is ook al geweten dat je met voetbal niet rijk word. Vraag het maar aan Venanzi en Verhaege !

 • lucien Noreilde

  transfers half seizoen speelt in 't nadeel van ploegen die leven boven hun stand , bedelen bij De Witte 200.000 € put van 50 miljoen volgens HLN , 19.000 toeschouwers bij clubje 1/3é meer , volgens HLN vetpotten kampioenen bal miljoenen enz... geef de stoefer een brood .... en de kleinerende vraag van Van Holsbeek aan Mannaert waar is uw palmares nu een zeer pijnlijke zaak !!!!

 • Emile Allard

  Rudolf Jacobs, wat jij verteld is flauwe kul, als een institutie als Anderlecht moet degraderen is het simpelweg het einde van het Belgisch voetbal ! Het is hetzelfde dan zeggen Real Madrid of Barcelona in de Spaanse tweede afdeling zien spelen ! En ik zou voor Brugge of Standard juist hetzelfde denken!

 • Jacques Delalieux

  Bij de aanstelling van Coucke, heeft Van Holsbeeck toch verklaard niets meer te willen doen in de transfers van de club. Wat een circus !