Anderlecht in beroep tegen sluiting supportersvak

Een assistent scheidsrechter kreeg een projectiel op het hoofd
BELGA Een assistent scheidsrechter kreeg een projectiel op het hoofd
RSC Anderlecht heeft in een persbericht bekendgemaakt dat het in beroep gaat tegen de straf die het opgelegd kreeg door de Europese voetbalbond UEFA na de Champions League-wedstrijd tegen Galatasaray van 26 november (2-0 zege).

Tijdens de wedstrijd werd een van de scheidsrechters geraakt door een projectiel vanuit een vak met RSCA-supporters. De Disciplinaire Commissie van de UEFA besloot de Belgische landskampioen een boete van 17.000 euro op te leggen. Bovendien moet Anderlecht tijdens zijn volgende Europese thuiswedstrijd - in de zestiende finales van de Europa League - het bewuste supportersvak sluiten.

"Anderlecht vindt dat de straf (een hoge boete en sluiting van het bewuste vak) overdreven is", klinkt het. "Vooral omdat honderden supporters moeten boeten voor de ontoelaatbare actie van een enkeling. De club veroordeelt de handeling van de zogenaamde supporter en zal in de toekomst nog strenger optreden in samenwerking met de politie. Supporters die zich misdragen brengen veel schade toe aan de club en aan de talrijke supporters die hun club waardig steunen."