Anderlecht huurt PSV-verdediger Luckassen, vandaag al inzetbaar tegen Standard?

Derrick Luckassen.
Simon Mouton Photo News Derrick Luckassen.
Anderlecht heeft z’n extra verdediger gevonden. De Belgische recordkampioen huurt de Nederlander Derrick Luckassen (24) van PSV, met optie tot aankoop. De bedoeling is dat hij vandaag al inzetbaar is voor de topper tegen Standard. 

Luckassen trok twee jaar geleden voor vijf miljoen euro van AZ naar Eindhoven, waar hij in het eerste seizoen aardig wat speelminuten verzamelde. Het jaar erop werd hij uitgeleend aan het Duitse Herta Berlijn. Door een hardnekkige enkelblessure kwam hij daar echter amper aan spelen toe. PSV had dit seizoen geen plannen meer met hem, maar Anderlecht bood dus een oplossing. Luckassen zou vandaag al meetrainen op Neerpede, het doel is dat hij morgen kan spelen tegen Standard. 

Derrick Luckassen.
Simon Mouton Photo News Derrick Luckassen.

Sterk lichaam en gestalte

“Als een club zoals Anderlecht komt aankloppen, dan kom ik met veel plezier naar België”, reageerde Luckassen op de clubwebsite. “Hier wil ik vooral weer speelkansen afdwingen, nadat ik bij PSV toonde dat ik opnieuw helemaal fit ben. Ik kijk er naar uit om in deze club, met spelers zoals Kompany, opnieuw naar mijn beste niveau te groeien.”

Hij past met zijn sterke lichaam en zijn gestalte perfect binnen het profiel dat we voor ogen hadden

Michael Verschueren

Ook Michael Verschueren was tevreden met de transfer van de Nederlander. “De komst van Luckassen geeft ons centraal achterin opnieuw een aantal sterke opties. Derrick heeft ervaring, speelde in Nederland op het hoogste niveau en past met zijn sterke lichaam en zijn gestalte perfect binnen het profiel van de verdediger die we voor ogen hadden.”

Derrick Luckassen.
Twitter Anderlecht Derrick Luckassen.

Carrièreoverzicht

AZ Alkmaar (jeugd) 

AZ Alkmaar (2014- 2017): 97 wedstrijden, 8 goals en 1 assist. 

PSV (2017-2018): 22 wedstrijden, 1 goal, 2 assists 

Hertha BSC (2018-2019, huur): 4 wedstrijden, lang geblesseerd out

PSV (juli 2019): 3 wedstrijden 

Anderlecht (augustus 2019- ... )  

Derrick Luckassen (r) in het shirt van PSV.
EPA Derrick Luckassen (r) in het shirt van PSV.43 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jean Huybrechts

  Nu nog een draai rond hun oren tegen standard,een gelijkspel tegen antwerp en een serieuze doef tegen brugge ziedaar de brusselse topploeg.Tzal een strijd worden in po 2 ocharme toch.

 • Frederik Janssens

  Goeie zaak dit. Een extra verdediger had Anderlecht broodnodig nu Kompany ook geblesseerd is. Ik hoop dat het een goeie is. Ze hadden er beter nog een gekocht want met Dewaele en die andere jonkie zie ik het niet goedkomen.

 • Hein Beyens

  Kompany denkt hij nog in premier leagie speelt. Het geld is daar op. H. Van Holsbeeck weg bij Lierse.. en failliet. Weg bij rsca, dus.. vul maar zelf in. Coucke heeft, denk ik, al veel schulden van rsca moeten goedmaken. Daarom kan hij geen transfer realiseren en moet telkens huren.

 • Benny Van Belle

  Aangezien er nu toch een trend is om oude bekenden terug naar België te halen, is het voor Anderlecht niet slecht om ook eens aan Acheampong te denken. Die vond altijd snel de 16 meter en lag mee aan de basis van heel wat overwinningen.

 • Roger Forier

  Hij komt niet naar "Bruhhe"......dus zal 't wel gene goeie zijn zeker !