Anderlecht had nieuwe trainer bijna beet: “Deal met topcoach sprong af”

Michael Verschueren.
BELGA Michael Verschueren.
Met Frank Arnesen haalde Anderlecht zijn nieuwe technisch directeur binnen. Nu moet Michael Verschueren in samenspraak met de Deen op zoek naar een nieuwe trainer. Bijna was die missie geslaagd. “Maar de deal met een topcoach sprong af.” 

“We waren gisteren bijna rond met een topcoach, maar door omstandigheden is die deal afgesprongen. Nu kijken we verder”, vertelde sportief directeur Michael Verschueren aan VTM Nieuws. “Een voorwaarde in de overeenkomst met Frank Arnesen was dat we in samenspraak de nieuwe trainer zouden kiezen. We gaan dat ook effectief zo doen.” Oorspronkelijk waren er 84 kandidaturen. “Ik heb die gereduceerd naar 10 kandidaten en nadien heeft Frank nog eens uitgedund. Phillip Cocu? Hij staat inderdaad op de lijst, dat gaan we niet onder stoelen of banken steken, maar tot op heden is er geen akkoord met hem.” 

Ook Arnesen wilde bij VTM Nieuws geen namen noemen. “Ik begin pas in januari. We gaan intern bespreken welke kandidaat het meest geschikt is. Uiteraard ga ik inspraak hebben in die keuze. Dat is mijn job.” 

Michael Verschueren.
BELGA Michael Verschueren.74 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Senninha Goossens

  Weiler speelde een topseizoen,zowel in de competitie als Europees.Zoek maar dapper verder,ge gaat geen betere vinden met een Belgisch loon.Hein ging het beter doen,maar kon het niet.Bij geen enkele club in de wereld wordt een trainer na een topseizoen behandeld als met Weiler is gebeurd.Nergens!

 • René Schoeters

  Denk dat je het hoongelach hieronder eerder moet zien als een 'oef' gelukkig komt die niet! Wat zeker klopt is dat Anderlecht niet langer een naam is waarvoor iedereen direct wil tekenen!

 • Georges Vande Velde

  Misschien er een stuk of drie binnenhalen, tegen de tijd dat er één flopt, dan zijn er nog twee over. Directeurs in overvloed, maar die staan niet pp het veld en kosten ook geld. Maar Markske heeft nog miljoenen reserves.

 • Marc Ledure

  Ik ken nen trainer van vierde provinciale die graag zou komen , het heeft interesse voor zoon speeltuin.

 • eric debanne

  Topcoaches komen niet naar België voor zo'n flutkompetitie ...! De nieuwe coach zal heel veel werk hebben met die prutsvoetballers ...

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00