Anderlecht haalt financiële redenen aan voor vertrek Zetterberg: “Coronavirus heeft enorme weerslag”

Pär Zetterberg (links) met Michael Verschueren.
Photo News Pär Zetterberg (links) met Michael Verschueren.
Anderlecht heeft het ontslag van Pär Zetterberg nu ook officieel bevestigd. Paars-wit haalt financiële redenen aan voor het vertrek van de 49-jarige Zweed. “Het is onze taak om ons op korte termijn te wapenen tegen het inkomstenverlies dat de stopzetting van de competitie met zich meebrengt”, klinkt het bij de Belgische recordkampioen. 
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

"Net als andere economische activiteiten staat het voetbal door de uitbraak van het coronavirus voor een enorme uitdaging", klinkt het in een mededeling van paars-wit. "De logische maatregelen van de autoriteiten en de federatie hebben wel een enorme financiële weerslag op de werking van onze club. Het is onze taak om ons op korte termijn te wapenen tegen het inkomstenverlies dat de stopzetting van de competitie met zich meebrengt. Die noodzakelijke maar moeilijke oefening, moet van RSC Anderlecht, op lange termijn, weer een succesvolle voetbalclub maken." 

"Er wordt een inspanning gevraagd aan alle medewerkers en directieleden van de club. Daar horen moeilijke en pijnlijke beslissingen bij. Eén daarvan is het ontslag van Pär Zetterberg. De Zweed is blijft een monument van RSCA. We zijn hem erg erkentelijk voor al wat hij hier verwezenlijkt heeft en voor wat hij betekent voor paars-wit. 

"De club zal iedereen verder op de hoogte houden van andere maatregelen die getroffen worden om de financiële en sportieve toekomst te verzekeren.”

LEES OOK: Fan Board “gedegouteerd”: “Het zal nog heet worden”
37 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Rik Bogaert

  Van Eetveld komt toe, en 1 week later word de stok al in het hoenderhok gegooid!

 • Rik Bogaert

  Zou er nu echt 1 supporter zijn die geloofd dat het aan corona ligt?

 • Dirk Van braekel

  Ik hoop dat de staat of de gemeenschap geen financiële steun verleent aan clubs of bedrijven die bovengemiddelde salarissen betalen. Dat ze salarissen uitgaven eerst controleren. Arme moeten de rijken niet speciaal steunen, zeker dat deze rijke clubs geen sociale lasten bijdragen.

 • Lois Verdonk

  De 10% aandelen verkregen als zwijggeld moeten nu Verschueren zijn velletje redden.

 • Chris Marien

  En Zetterberg opofferen is de oplossing ?als je ziet wa namen daar naast het plein actief zijn en minder van voetbal kennen , misschien meer van zaken doen tja Ben blij dak Brugge supporter ben