Anderlecht haalt doelman Kaminski terug uit Kopenhagen

Photo News
Doelman Thomas Kaminski maakt volgend seizoen geen deel meer uit FC Kopenhagen. De huurovereenkomst die de Deense club met RSC Anderlecht afsloot, loopt ten einde en wordt niet verlengd. Dat bevestigt Kopenhagen op zijn website.

Kaminski won met Kopenhagen de Deense titel en beker maar moet er, als tweede keuze tussen de palen na Stephan Andersen, vertrekken omdat hij volgens coach Stale Solbakken volgend seizoen weinig speelgelegenheid zal krijgen. "Thomas heeft met zijn goede prestaties een belangrijk aandeel in onze bekerwinst. Hij is een jonge doelman die hard werkt en nog kan groeien maar daarvoor moet hij spelen. Dat wordt volgend seizoen moeilijk bij Kopenhagen. Daarom is het voor hem best om een nieuwe uitdaging aan te gaan", aldus Solbakken.

De 23-jarige Kaminski verlaat Kopenhagen met pijn in het hart. "Ik heb hier een mooie tijd gehad, aan de zijde van getalenteerde collega's. Van keeperstrainer Anton Scheutjens heb ik veel geleerd. Ik verlaat de club met mooie herinneringen."