Anderlecht haalt 16-jarige Arnstad naar Lotto Park: “Speelstijl van deze club ongelofelijk aantrekkelijk”

Arnstad.
Twitter RSC Anderlecht Arnstad.
Dit was niet de bedoeling. Frank Arnesen moest sportieve eindverantwoordelijke worden, maar krijgt nu waardering op Anderlecht omwille van een... jeugdtransfer. Het 16-jarig Noorse talent Kristian Arnstad tekent immers bij Anderlecht, zo maakte de Brusselse club net bekend. 

Het telefoonboekje blijft te vaak ongebruikt. Sinds Kompany op Anderlecht zijn intrede heeft gemaakt, is de sportieve macht van Frank Arnesen fel ingeperkt. Enkel bij de transfers van Michel Vlap en Derrick Luckassen - niet toevallig beiden uit Nederland - was hij intensief betrokken. En dus moest de Deen zichzelf heruitvinden. Dat deed hij door te focussen op de markt van internationale jeugdspelers.

Met nu een eerste succes. Paars-wit trekt immers Kristian Arnstad aan. Uw krant berichtte dat al gisteren, de Belgische recordkampioen maakte de overgang nu bekend. Arnstad woont ook het thuisduel tegen Antwerp bij. “Door voetbalkenners wordt hij beschouwd als het grootste Scandinavische voetbaltalent van de jongste jaren”, klinkt het in de mededeling van paars-wit. “Het is een heel bewuste keuze geweest om naar RSC Anderlecht te komen”, aldus Arnstad. “Deze club heeft in Europa een geweldige reputatie op het vlak van jeugdopleiding. Bovendien krijg je hier als jonge speler duidelijk ook kansen. De speelstijl die Vincent Kompany in deze club wil slijpen, is ongelofelijk aantrekkelijk. Aan mij om het waar te maken, eerst bij de U21 en in een later stadium hopelijk bij de A-kern.”

De pas 16-jarige middenvelder van Stabaek was eerder al op bezoek in België, waar hij Neerpede bezichtigde. Hij komt op aanraden van Arnesen en met goedkeuring van Kompany. Anderlecht zal Arnstad, die al debuteerde voor de A-ploeg van Stabaek en er regelmatig trainde met het eerste elftal, integreren in de jeugdwerking, met mogelijk af en toe sessies bij Kompany’s team. “Ik wil de beste van de wereld worden”, is de speler alvast ambitieus. En die doelstelling waarmaken, kan makkelijker via RSCA, denkt de aanvoerder van de Noorse U16, die ook belangstelling genoot van onder meer Man United en Sporting Lissabon.

Kristian Fredrik Malt Arnstad in actie.
RV Kristian Fredrik Malt Arnstad in actie.

Bijrol

Begin dit jaar stelde Michael Verschueren Arnesen voor als de man die Anderlecht sportief zou gaan leiden. Een invulling die niet lang stand hield - Kompany kreeg de sleutels in handen. Arnesen heeft daar vrede mee, omdat hij zijn expertise kwijt kan in de zoektocht naar talent en de reorganisatie van de scouting. In die optiek nodigde hij dit weekend voor een tweede keer al zijn scouts uit in Brussel.

Voor alle duidelijkheid: Anderlecht is Arnesen niet beu - hij kent veel van voetbal en zijn werk (zie Arnstad) is absoluut nuttig. Alleen vinden insiders het bizar dat een man met zijn staat van dienst (PSV, Chelsea, Tottenham...) slechts een bijrol heeft. Verschueren is het daar niet mee eens. Hij benadrukte deze maand nog dat Arnesen “erg waardevol is voor Anderlecht”.

Frank Arnesen met Simon Davies
BELGA Frank Arnesen met Simon Davies19 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Gaston FOUBERT

  Van Crombrugge, Sardella, Sandler, Cobbaut, Dewaele, Sambi Lokonga, Vlap, Verschaeren, Saelemaekers, Adzic, Kayembe, Amuzu, Luckassen, Gerkens, El Kababri, Thelin, Chadli, Roef, Nasri … de ploegopstelling van zondag, reserven inbegrepen. Hoeveel pappy's staan er tussen debanne?

 • Lodewijk van Maele

  Speelstijl ongelooflijk aantrekkelijk. Net zoals het aantal punten.

 • Peter Debrouwer

  't is inderdaad ongelooflijk aantrekkelijk, met 5 op 21 . En van wie moet hij dat zeggen ? Hebben ze het zinnetje veranderd van "de grootste van België" naar "aantrekkelijk voetbal" ?

 • frank veus

  speelstijl ongelooflijk aantrekkelijk ????? Van hoeveel jaar geleden is dit geschreven ? Wat hebben ze die jongen wijsgemaakt ?

 • jozef van riel

  Enkele jaren geleden haalden ze ook zo'n topper. Uit Spanje. Ben zijn naam vergeten maar ver heeft die het toch ook niet geschopt herinner ik mij!!