Anderlecht gaat weer de boot in mét Kompany: “Laat iedereen maar praten. Ik geef nooit op”

BELGA
Anderlecht is terug naar af. Verlies tegen KV Oostende, ploeg die voor het laatst nog eens kon winnen op 24 augustus. En dat net bij de terugkeer van speler-manager Vincent Kompany. Wie meteen na de match een teneergeslagen kapitein had verwacht, kwam bedrogen uit. “Vandaag kwamen we kwaliteit te kort. Maar meer dan ooit blijf ik geloven in ons project”, sprak de architect van het Anderlecht 2.0.

Kompany sprak na de 3-2-nederlaag eerst de gefrustreerde fans in het uitvak toe. “Niet meer dan logisch dat ze kwaad zijn, daar hebben ze alle recht toe. Ik ben ook kwaad en ontgoocheld. In deze match hebben we te veel hoogtes en laagtes gekend. Vijf minuten dat we goed speelden en kansen creëerden, maar dat viel dan te snel weer weg. Dat is een gebrek aan kwaliteit. Een grote kans net niet afwerken, een penalty die niet binnengaat. Je vindt nog wel de aansluiting in de slotfase, maar uiteindelijk was het gewoon niet goed genoeg.”

Natuurlijk is dit vervelend en erg frustrerend. Maar dat geeft me alleen maar meer wil om er nog harder voor te gaan

Vincent Kompany

Geen compromissen

Opvallend dat Anderlecht een eerste keer verliest onder Vercauteren net bij de rentree van Kompany. Het lijkt wel alsof het niet wil lukken met de speler-manager in de ploeg. Zes keer met Kompany in de basis, maar vier keer onderuit en twee keer gelijk. “Ja, daar zal nu natuurlijk over gepraat worden”, aldus Kompany resoluut. “Dat het niet lukt met mij. Laat ze allemaal maar praten. Logisch. Ik geef niet op hoor, zeker niet met de club van mijn hart. Ik ben een geboren winnaar. Natuurlijk is dit vervelend en erg frustrerend. Maar dat geeft me alleen maar meer wil om er nog harder voor te gaan. Zonder compromissen te sluiten. Dat zou er ons immers alleen maar toe leiden dat we opnieuw verzeild geraken in de situatie waarin we nu terecht zijn geraakt. Vergeet die lange haal naar voren. Het moet gewoon beter, zowel voor mezelf als voor het team. Dat is de enige conclusie na vandaag.”

Photo News

Anderlecht wacht donderdag een belangrijke match, met een bekerduel in Moeskroen. “Alle matchen zijn nu gewoon belangrijk. Of dat competitie is of beker”, besloot Kompany, die -in tegenstelling tot Vercauteren- ref Laforge niets verweet. “Ik heb hem gewoon gevraagd waarom de blessuretijd niet langer duurde dan zes minuten. Ik had immers het gevoel dat we langer dan tien minuten niet aan spelen toekwamen. Maar geen probleem hoor.”

Photo News

Van Crombrugge: “Collectieve wanprestatie”

Ook doelman Van Crombrugge sprak duidelijke taal. Hij had het over een gebrek aan inzet en concentratie. “Dit is het gevolg van een slechte attitude op het veld. Een collectieve wanprestatie. Te weinig spelers op niveau. Als je dan ook nog eens individuele fouten maakt, wordt het héél moeilijk.” Eén van die individuele fouten, maakte Van Crombrugge zelf toen hij zich na een terugspeelbal van Kana misrekende in het uitvoetballen. Akpala kon er zo 1-0 van maken. “Ik zag Akpala niet komen. Maar ik handel ook gewoon te traag. Kijk, ik ben ook een mens die fouten kan maken. Je probeert dat natuurlijk te vermijden, maar dat kan gebeuren. ‘t is nu ook niet dat ik plots alle vertrouwen kwijt ben, de ploegmaats mogen me blijven aanspelen. Dit zijn leermomenten voor een keeper. Helaas was het vandaag zo’n match dat je die cash betaalt.”

Hjulsager heeft er net 3-0 van gemaakt, Van Crombrugge ontgoocheld op het gras.
Photo News Hjulsager heeft er net 3-0 van gemaakt, Van Crombrugge ontgoocheld op het gras.15 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Louis Meeus

  Grote woorden geven. Punten tellen!

 • Van Camp Robin

  Hij heeft gelijk, zegt letterlijk … een gebrek aan kwaliteit.. beginnend bij hemzelf. De slechtste transfer in jaren van Anderlecht.

 • jammy cappon

  Ben blij dat Kompany blijft en zo zijn eigen ploeg blijft verzwakken. Hij kan niet spurten en blijkbaar lukt het hem nu ook niet meer om te springen. Hij kan het wel nog uitleggen als de beste. Kompany, er is een tijd van komen en gaan, je zult zelf zo verstandig moeten zijn om in te zien dat je, ondanks je klasse, stilaan het moet afleggen tegen de nieuwe generatie en ik begrijp heel goed dat dit moeilijk is.

 • Frederik Janssens

  Hij is daar weer met zijn project. Hoelang gaat het bestuur hem nog laten doordoen? Hij maakt Anderlecht gewoon kapot. Het bestuur moet Kompany ontslaan als manager. Maar blijkbaar durven ze dat daar niet. Hij heeft tijd genoeg gehad en het is duidelijk dat zijn project niet werkt. En naïeve Verschueren ziet dit niet. Het is nu aan Vercauteren om trainer te zijn. Als Vincent het zo goed voorheeft met zijn club stopt hij als manager.

 • David Lievens

  J V, juist... droom voort jongen. Volgend jaar zijn Chadli, Sandler, Nasri en Luckassen alweer weg. Wie gaan ze dan weer voor 10 maand huren? En wie wil naar een Belgisch team komen dat niet eens Europees speelt? Clement is evenlang bij Club, met een nieuw systeem. Het staat er al. Tijd nodig... manneke toch...