Anderlecht-fans willen extra uitleg: "We vragen ons af wat de plannen van de genoemde kandidaat-kopers zijn"

Photo News
Het was onvermijdelijk een gespreksonderwerp op de supportersbussen richting Moeskroen: de nakende overname van Anderlecht. "We hebben gegrapt dat we misschien allemaal onze spaarpot moeten aanspreken om de club in handen te krijgen", reageert Ludo Coninx, lid van de Fan Board. 

"Dat is in elk geval beter dan een koper zonder clubliefde. (zucht) Wij vragen ons af wat de plannen van de genoemde kandidaat-kopers zijn. De familie Vanden Stock heeft een hart voor Anderlecht, wij hopen dat de nieuwe eigenaar net zo begaan is met de toekomst van de club en niet enkel winst wil maken. Kijk, wij wachten af - wat extra uitleg van de directie zou goed zijn."

Anderlecht hulde zich dit weekend in stilzwijgen, op een kort communiqué na: "RSCA wordt regelmatig gepolst om mee samen te werken. Dat gaat van sportieve tot zakelijke samenwerkingen. De club bestudeert de voorstellen minutieus en ze worden beoordeeld op de meerwaarde voor de club. Er geldt één duidelijke norm: RSCA moet er sportief en financieel beter van worden op de lange termijn. RSCA communiceert uitsluitend als er een officieel akkoord is. De club onthoudt zich verder van alle commentaar."

Zowel genoemde kandidaat-kopers Wouter Vandenhaute, Paul Gheysens als diens club Antwerp wensten gisteren nog niet te reageren. (PJC/RN)

Nick Dierickx
Nick Dierickx17 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • didier de coster

  zeer gevaarlijk spelleke, zie naar lierse, cercle brugge enz... altijd zelf uwen hond uitlaten dan weet je waar hij trekt

 • Henk Heumen

  Inderdaad geld! kijk naar City en al zijn filialen binnen Europa. Spelers opkopen, wegzetten en weer verkopen. Gewoon handelswaar. Clubliefde is hen vreemd.

 • eric debanne

  Business. Geld en nog eens geld ! Voetbal zijn zaken doen isxeen bedrijf Geen vrij mooi voetbal van vroeger meer ! Geld maakt alles kapot

 • Danny SPIJKERS Danny Spijkers

  laat de supporters mee beslissen , dat zijn de vleugels van de club . en zonder vleugels kun je niet vliegen

 • Marlies Schoefs

  Waarom ge wilt toch allemaalvds weg dus ni zagen

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00