Anderlecht en het Eurostadion: nu of nooit

Bam/Ghelamco.
Komt het er of komt het er niet, het nieuwe nationaal stadion op parking C van de Heizel? Het beslissingsproces zit alvast in zijn eindfase en alle partijen moeten kleur gaan bekennen.

Gisteren startten Anderlecht, die de voornaamste huurder van het Eurostadion moet worden, en de bevoorrechte kandidaat-bouwheer, het consortium Ghelamco/BAM, de ultieme gesprekken over het businessplan voor het nieuwe stadion. Vandaag worden de gesprekken verder gezet en moet blijken of beide partijen, na acht weken onderhandelen, tot een akkoord kunnen komen.

De voornaamste punten van discussie die nog restten de voorbije dagen waren de huurprijs en de commerciële exploitatie van de verschillende ruimtes in het nieuwe stadion. Ghelamco/BAM vraagt een jaarlijks huurprijs van 11 miljoen euro, Anderlecht wil maximaal 9,5 miljoen op tafel leggen voor het gebruik van het nieuwe stadion dat 62.000 zitjes zal bevatten. "De huurprijs is niet langer een struikelblok", reageerde Paul Gheysen, de grote baas van Ghelamco gisteren. "De discussies die nu nog worden gevoerd zijn veeleer van technische aard."

Bij Anderlecht werden de gesprekken als constructief omschreven maar verder wilde niemand gaan. Kondigen de verschillende partijen vandaag een akkoord aan en kunnen de juridische procedures voor de bouw worden opgestart? De tijd dringt alvast want zonder nieuw nationaal stadion mag België zijn kandidatuur voor Euro 2020 intrekken.
Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00