Anderlecht bevestigt ontslag van Hasi: "Ik zal de club voor altijd in mijn hart dragen"

photo_news
Wat al weken in de lucht hing, is nu ook officieel door Anderlecht op haar website bevestigd: Besnik Hasi is niet langer de trainer van paars-wit. De twee partijen besloten 'in onderling overleg' uit elkaar te gaan. "De samenwerking werd zopas afgesloten", luidt het. Als mogelijke opvolger wordt onder meer Stefano Pioli genoemd.

"Ik heb 14 mooie jaren bij paars wit gekend als speler, assistent coach en hoofdtrainer. Ik zal de club voor altijd in mijn hart dragen. Ik wil de voorzitter en de directie danken voor alle kansen die ik gekregen heb. Ook mijn directe medewerkers ben ik erkentelijk voor hun inzet en de goede samenwerking", zegt Hasi op de clubwebsite.

"Dit afscheid is jammer genoeg eigen aan de harde wetten van het profvoetbal. De club wenst Besnik Hasi alles succes met zijn verdere loopbaan. We zijn er hier allemaal van overtuigd dat hij een mooie trainersloopbaan tegemoet gaat. Hij bezit immers de nodige kwaliteiten om een top coach te worden", aldus sportief directeur Herman Van Holsbeeck.

De 44-jarige Albanees had nog een contract tot eind volgend seizoen. Hasi stond tweeënhalf seizoen aan het roer bij Anderlecht. In maart 2014 nam hij het over van de Nederlander John van den Brom. Hasi leidde Anderlecht meteen naar een 33e landstitel, maar de volgende twee seizoenen moest de recordkampioen het met een derde en een tweede plaats stellen. Van 2000 tot 2006 verdedigde Hasi al als speler de kleuren van Anderlecht, in 2008 werd hij er assistent-trainer.