Anderlecht anticipeert: na verlenging Doku plant Verschueren nog gesprekken met Neerpede-talenten

Colassin.
Photo News Colassin.
Anderlecht anticipeert. Jérémy Doku (17) ­tekende gisteren een verlengd en verbeterd contract, Michael Verschueren plant nog ­gesprekken.

Een statement: dat is de contractverlenging tot 2022 van Jérémy Doku. Anderlecht beschouwt de vleugelaanvaller – die de laatste weken ­geregeld in de basiself stond, maar dit weekend ­geschorst is – als een speler die op termijn meer dan 25 miljoen euro moet opleveren. “Als ­jonge speler kan ik nergens beter zitten dan bij Anderlecht”, vindt Doku. “Hij kan hier rustig bouwen aan een grote carrière”, vult Michael ­Verschueren aan.

De handtekening van Doku ­kadert in een ­groter plan op ­Neerpede. Manager Verschueren is dezer dagen, in overleg met Vercauteren en Kompany, druk bezig met de evaluatie van de kern richting volgend seizoen. Jongens voor wie een sleutelrol voorzien is, zoals Doku, ­mogen absoluut niet vertrekken – ­vandaar de opwaardering. ­Verschueren wil nu hetzelfde doen met Marco Kana (17) en ­Antoine Colassin (18), die aan ­bescheiden voorwaarden voet­ballen. Jonge sterkhouders als Yari Verschaeren (18) en Albert Sambi Lokonga (20) liggen nog langdurig vast.

LEES OOK IN HLN+: Jean Kindermans over de jeugdwerking, de positieve noot bij Anderlecht: “Play-off 2 is geen rem op onze ontwikkeling”

Lege bankrekening

Eerlijk is eerlijk: dat Anderlecht volop inzet op de eigen producten is, is niet alleen (maar wel hoofdzakelijk) een gevolg van de ‘In Youth We Trust’-filosofie. De lege bankrekening is ­immers ook een belangrijke factor. Paars-wit is tot de conclusie gekomen dat het ­financieel moeilijk tot onhaalbaar zal zijn om huurlingen Nacer Chadli (30, AS Monaco) en ­Philippe Sandler (23, Manchester City) nog een jaar te houden. Dure aanwinsten halen, wordt evenmin evident, in die context is het verstandig van Verschueren om te houden wat goed is – Doku en anderen, dus.

Wie deze zomer weg mag, zijn onder meer Davy Roef (26, af­lopend contract) en Adrien Trebel (30). Ook voor de batterij aan ­terugkerende spelers na een uitleenbeurt zoekt RSCA een oplossing. 

Chadli.
Photo News Chadli.4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • eddy ceulemans

  Hoeveel doelpunten heeft DOKU al gemaakt ? Hoeveel assist heeft hij al gegeven ? Houden wat goed is... laat me niet lachen. Da manneke is vinnig en snel maar dat brengt weinig op als je niet met de bal overweg kan. Amuzu idem.

 • Frankie Albert Goethals

  Uiteraard ligt de toekomst bij de jeugd. Het is al jaren dat de meest talentvolle jongeren uit de Anderlechtstal komen. Investeren in Neerpede is investeren in de funderingen van het instituut Anderlecht. Deze positie van Anderlecht wordt door alle andere topclubs benijd. Het zijn geen oplossingen voor morgen, maar wel voor de komende jaren.

 • Sam Valkenborgs

  Één van de rijkste ondernemers van België koopt Anderlecht maar er is geen geld meer. Met wat zedde bezig daar op Neerpede ???

 • Bart Karmel

  2022, 2 seizoenen? En dan transfervrij dus. Ja dat is een statement.