Anderlecht akkoord met duel schorsing voor Mitrovic

BELGA
Anderlecht-spits Aleksandar Mitrovic heeft deze middag van het bondsparket van de KBVB een minnelijke schikking van één speeldag schorsing en geldboete van 600 euro voorgesteld gekregen. Paars-wit aanvaardt de schorsing van de Serviër, zodat hij de thuiswedstrijd op 11 mei tegen RC Genk mist.

Mitrovic kreeg gisteren in de topwedstrijd Club Brugge - Anderlecht even voor rust een rode kaart van scheidsrechter Jérôme Efong Nzolo. In minuut 37 was hij betrokken in een opstootje met Club Brugge-verdediger Bjorn Engels, na een kopduel op het middenveld. Beide spelers stonden neus aan neus, tot Mitrovic een lichte duw met het voorhoofd uitdeelde, waarna Engels tegen de grond ging. Vervolgens gedroeg de spits zich balorig op het terrein. Anderlecht moest met tien verder, maar won de wedstrijd alsnog met 0-1.

Anderlecht-trainer Besnik Hasi liet na de wedstrijd al weten dat hij op een lichte sanctie hoopte voor zijn speler. "Ik hoop dat de mensen van de bond dit zien en beoordelen zoals dat moet", waren zijn exacte woorden. Met nog drie speeldagen te gaan in de Jupiler Pro League telt Anderlecht één punt achterstand op leider Standard en heeft het evenveel eenheden als Club Brugge.

BELGA
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
BELGA