Anderlecht 3.0 start vandaag zonder Kompany, maar met T1 Davies: “Alleen winnen is niet genoeg”

Simon Davies bij zijn aanstelling als T1, tussen technisch directeur Frank Arnesen en sportief directeur Michael Verschueren.
Twitter @rscanderlecht Simon Davies bij zijn aanstelling als T1, tussen technisch directeur Frank Arnesen en sportief directeur Michael Verschueren.
Anderlecht start vandaag de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Dat gebeurt zonder Vincent Kompany die, net als de andere internationals, van een extra weekje vakantie geniet. Wel van de partij, de nieuwe T1: Simon Davies (45).

Anderlecht begint vandaag aan het Kompany-tijdperk. Na een “traumatiserend seizoen”, dixit Kompany, heeft paars-wit nood aan een totale facelift. Op het niveau van de staf heeft die zich voltrokken, op de vernieuwde spelerskern is het nog wachten. Maar het is nog vroeg, zo’n zes weken voor de competitiestart...

Kompany laat deze week de trainingen volledig over aan zijn rechterhand, Simon Davies. Die zal worden bijgestaan door Karim Belhocine, Pär Zetterberg, Jonas De Roeck, keeperstrainer Max de Jong en de nieuwe physical coach Floribert Ngalula.

De spelerskern is voorlopig ongewijzigd. Het is wachten op de eerste uitgaande en inkomende transfer, in die volgorde. Want dat Anderlecht eerst moet verkopen, vooraleer het kan/wil toeslaan op de transfermarkt, is zeker.

Bijna iedereen mág weg

Voor vier spelers is een vertrek onbespreekbaar: Verschaeren, Bornauw, Amuzu en Doku. Alle anderen mogen weg bij een goed bod. Daartoe behoren dus ook de elf uitgeleende spelers: Roef, Chipciu, Thelin, Ganvoula, Sá, Saief, Morioka, Dauda, Abazaj, Musona en Cools. In principe mag er vandaag dus veel volk worden verwacht op de eerste training. Ook jongens als Trebel en Appiah, voor wie concrete interesse van Nantes bestaat, werden uitgenodigd. De A- en belofteninternationals sluiten volgende maandag bij de groep aan.

Onze speelstijl zal op balbezit gestoeld zijn, met een opbouw van achteruit en een agressieve pressing

T1 Simon Davies

Intussen zit Kompany niet stil. Vorige week deelde hij in Durbuy zijn visie over de doorstart en de sportieve ontwikkeling van Anderlecht 3.0 met zijn staf en de leden van andere departementen van de club. Achteraf toonde hij zich op de sociale media van Anderlecht opgetogen over de teambuilding. “Ik heb bij iedereen een heel positieve ingesteldheid kunnen vaststellen. Die positieve energie is nodig willen we het traumatiserend seizoen achter ons laten. We hebben een duidelijke visie voor de toekomst ontwikkeld. Die wil ik nu delen met mijn staf, de spelers én de fans.”

Guardiola als voorbeeld

Vandaag om 14 uur wordt Simon Davies, de nieuwe T1, officieel voorgesteld. Davies moet de visie van Kompany in de praktijk omzetten. Op de sociale media van Anderlecht lichtte hij alvast een tipje van de sluier. “Op korte termijn is het onze ambitie om zoveel mogelijk wedstrijden te winnen. Maar we willen dat doen op een attractieve manier, alleen winnen is niet genoeg. Onze speelstijl zal op balbezit gestoeld zijn, met een opbouw van achteruit en een agressieve pressing.” Dat Kompany en Davies bij onder meer Pep Guardiola de mosterd zullen halen, is intussen duidelijk. “Guardiola beschikt over de gave om spelers op een eenvoudige manier duidelijk te maken wat van hen verwacht wordt”, aldus Davies. “Hij schept een atmosfeer waarin iedereen zich terugvindt. Bij Pep heeft iedereen van het team een duidelijke rol.”
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Rudolf Jacobs

  hoop doet leven starten met de miniemen ploegen alle begin is moeilijk,denk nu maar niet dat andesl.... opeens man c is de sint is nog veraf

 • WILLY NAEGELS

  Tja als je geen Europees voetbal mag spelen is het logisch dat je met iets anders moet opvallen zoals een Anderlecht 3.0 of 4.0 het is maar hoe je het bekijkt en dat je werkelijkheid en fictie kunt onderscheiden..

 • Werner Van Crombrugghe

  Volgens mij is er op Anderlecht 1 jonge speler die er boven uitsteekt opgepast Anderlecht heeft heel veel jong talent maar Doku is een klasse special iemand die zeker nog in een Europese topclub zal spelen,hopelijk kunne wij er nog 5jaar van genieten

 • David Lievens

  Volgens mij wil elk team als man city spelen... alleen man city heeft dpelers van een paar klassen hoger. Barcelona van Guardiola had dat ook. Zet Guardiola bij rsca en die geraakt er ook niet. Alles hangt af van uw spelers. Een thema waarover rsca zwijgt in alle talen...

 • Frans Faes

  Stop nu eens met het ophemelen van een over het paard getilde ploeg die niet eens tegen het verlies kan. Alsof de wereld alleen rond "anderlecht" draait.