Andere plaatsen voor onterecht gestrafte Anderlecht-fans, Luckassen weken out

Derrick Luckassen.
BELGA Derrick Luckassen.
De Fan Board krijgt zijn zin. Anderlecht komt zijn onterechte gestrafte supporters tegemoet voor de partij tegen Zulte Waregem en zal stappen ondernemen tegen de relschoppers.

Anderlecht werkt dan toch aan een oplossing voor zijn fans. Tegen Zulte Waregem blijft de spionkop gesloten na meerdere supportersincidenten - denk maar aan de voetzoeker die Simon Mignolet naar het hoofd geslingerd kreeg -, maar er kwam veel protest bij de achterban. “Vele onschuldige mensen worden gestraft”, klonk het nadat bleek dat RSCA niet in beroep zou gaan tegen de sanctie opgelegd door de bond. Anderlecht was aanvankelijk niet geneigd die toeschouwers tegemoet te komen, na aandringen van de Fan Board gebeurt dat nu toch. Paars-wit bekijkt hoe het een groot deel van de supporters die in het verleden nooit betrokken zijn bij onlusten voor de match tegen Zulte Waregem eenmalig een andere plek kan toewijzen. 

De personen die tegen Club en KV Mechelen bommetjes op het veld wierpen, zijn inmiddels geïdentificeerd. Anderlecht zal strafrechtelijke en burgerrechtelijke stappen ondernemen.

Luckassen geblesseerd

Nog bij Anderlecht is er trouwens slecht nieuws. Derrick Luckassen is “enkele weken out” met een blessure aan de knie. Wellicht is hij pas in de play-offs weer inzetbaar, Marco Kana lijkt de meest aangewezen vervanger. De ziekenboeg van RSCA blijft zo overvol: onder meer Trebel, Dimata, Chadli en Roofe trainen niet met de groep.

Photo News2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Frankie Albert Goethals

    De wet van Murphy en niets anders. Maar het is goed dat de echte relschoppers worden gestraft en niet de andere supporters. Voetbal is emotie en beleving. Voor sommigen ook leedvermaak, tot Murphy hun club bezoekt.

  • jack vandenhende

    Bij Anderlecht moeten ze een geweldige medische staf hebben , of ligt het aan het feit dat het aankopen van medisch afgeschreven spelers nooit kan renderen .