Als Teodorczyk droog blijft staan, vergroot de kans dat hij gewoon in Brussel blijft

Photo News
Het kanon van Lukasz Teodorczyk schiet tegenwoordig alleen nog losse flodders. Het weegt op de Pool, máár - elk nadeel heb z'n voordeel - wie weet blijft Teo nu nog een jaar in het Astridpark.

Soms zeggen statistieken alles. Vergelijk zijn vorm van voor de play-offs met de afgelopen zes matchen en het is duidelijk: Teo is van 't padje. En dan gaat het heus niet alleen over de nul die achter zijn doelpuntenaantal van play-off 1 staat. De cijfers, geleverd door het statistiekenbureau Infostrada, wijzen erop dat Teodorczyk op élk aspect van de nobele kunst van het afwerken beduidend slechter scoort dan in zijn glorieperiode. Voor de start van play-off 1 schoot de Pool beduidend mínder naar doel (in de reguliere competitie 2,8 keer per match tegenover 3,7 keer in de play-offs), maar was toen wel veel doelgerichter (1,4 schoten per match binnen het kader tegenover 1) én liet hij zich beduidend minder afblokken (0,8 keer per match tegenover 1,7 keer).

De verrassende mening van Jestrovic en Teo's ploegmaats leest u op HLN PLUS, onze zone exclusief voor abonnees. Proef NU 4 weken voor maar 1 euro!

Photo News