Als Kompany een vraag heeft, kan hij altijd bij Guardiola terecht: “Ik wens hem al het beste toe”

REUTERS
“Moeilijk. Heel moeilijk.” Dat is het antwoord van Pep Guardiola op de vraag of Kompany, naast het veld, te vervangen is bij Manchester City. 

Dat het respect van Guardiola voor Kompany bijzonder groot was, en vice versa, benadrukt de Spaanse trainer ook in een gesprek over het vertrek van de Man City-kapitein naar Anderlecht. “Vincent nam zo’n belangrijke rol op in de ploeg, ook al kon hij dat (door blessures, nvdr) niet altijd waarmaken. Een echte leider, die mijn volle respect verdient. Toen ik hier drie jaar geleden aankwam, heeft hij als geen ander meegeholpen aan dit project. Ook omdat hij altijd zegt wat hij denkt. Ik zal hem missen. Manchester City zal hem missen. Er zijn weinig spelers die een club echt kunnen veranderen.” Al gooit Pep er vervolgens ook wel Pablo Zabaleta, Joe Hart, David Silva en Sergio Aguëro tegenaan. Maar: “Ik wens hem al het beste toe. Hij maakt zeker en vast deel uit van de geschiedenis van deze club.” Ook het atoomschot waarmee Kompany in zijn laatste thuismatch City aan de broodnodige zege hielp tegen Leicester City, kwam ter sprake. “De spirit achter die goal en de wil om ze te maken, dat was ongelofelijk.”

EPA8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • emil ledure

  Carina Stulens , Waar zou hij het geleerd hebben om trainer te zijn ( heeft hij een diploma of kan den Anderlecht geen trainer betalen met een diploma???) Een oud paard terug halen die meer op stal stond of op de wei en dan nog bombarderen als steler - trainer??? Ja dat doen ze bij provinciale ploegen maar niet met ne ploeg met nam ( met naam???? )

 • David Van Petegem

  Hij komt naar een middedenmotor, omdat hij het Europees en bijbehorende verplaatsingen beu is.Correct me if I'm wrong.

 • Carina Stulens

  @David van Petegem: afwachten voor je zulke uitspraken doet. En vraag me af of Kompany bij een andere club dan Anderlecht getekend heeft want jij spreekt ervan dat hij gaat uitbollen bij een middenmotor terwijl hij volgens mij bij de grootste club van België getekend heeft en daar ook zal spelen.

 • David Van Petegem

  @Siggi, hij heeft meer blessures gehad dan eender wie.Nu nog een jaartje of twee komen uitbollen bij een middenmotor, want bij de grote jongens a la Genk kan hij niet meer mee.

 • Siggi De Grove

  Moest Kompany er niet zijn, de belgische sport zou nog altijd nergens staan. Sinds 2012 heeft hij een positieve kettingreactie gegeven aan alle sporten in ons land... als een land top is in voetbal, deint het winnaarsgevoel uit in andere sporten...