Alles nog open in zoektocht naar nieuwe coach Anderlecht

Michael Verschueren was gisteren terug op Anderlecht na een vakantie in de VS.
Joel Hoylaerts / Photonews Michael Verschueren was gisteren terug op Anderlecht na een vakantie in de VS.

Vier. Drie. Twee. Eén! De tijd begint stilaan te dringen voor Anderlecht. Over vier dagen vertrekt het op winterstage naar Spanje, liefst met een nieuwe coach, maar die is er nog steeds niet. “Alle mogelijkheden liggen nog open”, klinkt het op Neerpede. “Het kan snel gaan.” Al was het maar omdat Frank Arnesen vanaf vandaag aan zijn job als sportief directeur begint. Om 11 uur werd hij daarnet voorgesteld aan de pers en nu schakelt het duo een versnelling hoger in de zoektocht naar een opvolger voor Hein Vanhaezebrouck. Een optie is Martin Jol (62). Die is vrij sinds hij in 2016 vertrok bij het Egyptische Al-Ahly en staat op de shortlist van Arnesen, die met Jol werkte bij Tottenham.

De Nederlander heeft naar verluidt wel oren naar de uitdaging in België en is niet extreem duur (in tegenstelling tot Cocu). Tot concrete onderhandelingen kwam het voorlopig niet: volgens onze informatie sprak paars-wit (nog?) niet met Jol.
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • roger thienpont

  roger thienpont.Ze hadden een goede coach maar die was waarschijnlijk te correct en te streng.Dus maar meer betalen voor een mindere.De spelers verteerden waarschijnlijk de zware trainingen niet,maar VHB heeft er toch vijf met succes in de running gebracht

 • Jeroen Deman

  @david lievens, komt Anderlecht naar buiten met die namen of de pers?

 • Peter Buyck

  Hoe kan je een team vormen met een ploeg die niet eens een volledig seizoen samenblijft? Europees voetbal is één grote pot gelegaliseerde mensenhandel. De supporter betaalt zich blauw aan tickets en merchandising zodat de opkopers spelers kunnen opkopen die uit hun habitat worden gehaald (gewoon voor het slijk der aarde).

 • Martin Rigolle

  Gewoon één of andere journalist van een gazet nemen. Die weten het toch altijd beter.

 • David Lievens

  Het wordt gewoon die Deen. En de grote transfers zullen ook weer starten met een grote naam in de krant en eindigen met een onbekende speler van Bratislava. Dat is de laatste jaren mode bij rsca en we zagen hoe het bij hun keuze voor de trainer gaat, er is niks veranderd. Goochelen met grote namen waarbij supporters gaan likkebaarden en daarna een muis presenteren.