Alleen Mogi Bayat kreeg dure Teodorczyk weg, Anderlecht ontvangt verre van 7 miljoen euro

Teodorczyk tekende gisteren een contract voor vier seizoenen bij de Italiaanse eersteklasser. Naast hem: algemeen directeur Franco Collavino.
rv Teodorczyk tekende gisteren een contract voor vier seizoenen bij de Italiaanse eersteklasser. Naast hem: algemeen directeur Franco Collavino.
Lukasz Teodorczyk (27) gaat naar Udinese, met dank aan... Mogi Bayat. Achtergrond bij de opvallende terugkeer van de makelaar binnen Anderlecht.

Een nettoloon van 1,7 miljoen euro en de laatste maanden dramatische prestaties: het was een hele uitdaging voor RSCA om een oplossing te vinden voor Lukasz Teodorczyk. Vanuit Turkije was er weliswaar vage interesse, maar het ontbrak de betrokken clubs aan directe cash. Omdat ook vanuit Frankrijk (Nantes werd genoemd) beweging uitbleef, bestond de kans dat Anderlecht een publiekslieveling met zwaar contract in de B-kern moest stoppen - een nachtmerrie. En toen kwam... Mogi Bayat.

Aanvankelijk hadden Luc Devroe en Marc Coucke geen oren naar de voorstellen van de makelaar. Het duo wilde breken met het beleid van het oude bestuur - waarin Bayat als vriend van Herman Van Holsbeeck een grote rol speelde - en wilde dus liever zónder de Belg met Iraanse roots transfers afronden. Alleen was dit een noodsituatie: het zag ernaar uit dat enkel Bayat Teodorczyk kon slijten. Met het mes op de keel (en frisse tegenzin) gaf Anderlecht toe.

Photo News

3,5 miljoen euro?

Het gevolg was dat Mogi de laatste dagen als vanouds omnipresent was op de burelen in Neerpede. Met succes: hij deed wat niemand anders kon en loodste Teodorczyk naar de uitgang. Weinig verrassend was de bestemming: Bayats bevriende club Udinese, waar de aanvaller voor vier seizoenen tekende. Poolse bronnen meldden dat paars-wit 7 miljoen euro vangt, maar dat is niet correct. Volgens onze informatie gaat het om minder dan de helft plus bonussen.

Ondanks de lage prijs was de exit van Teodorczyk voor alle partijen het beste scenario. De speler zelf had geen toekomst meer in het Astridpark, waar hij zelfs de jonge Dauda voor zich moest dulden in de pikorde. Om zijn plek bij de nationale ploeg niet te verliezen, was een transfer noodzakelijk. Anderlecht ziet dan weer het grootste loon van de selectie verdwijnen. Maar belangrijker: het maakt zo ruimte vrij voor een extra spits, waar Hein Vanhaezebrouck reeds om gevraagd heeft.

De grootste winnaar is echter Bayat, wiens rol binnen het nieuwe Anderlecht allerminst is uitgespeeld. Hij is immers opnieuw nauwer betrokken bij Adrien Trebel en Kara Mbodj. Zeker de Senegalees wil nog andere oorden opzoeken.
18 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • marc germeau

  Als Coucke dat nu leuk vindt of niet, makelaars als MB zijn onmisbaar in zaken zoals die van Teo. Udinese wil Bayat ook plezier doen omdat hij hen waarschijnlijk al dikwijls geholpen heeft. Ik ben zeker geen voorstander van omnipotente makelaars, maar mensen als Van Holsbeeck laten zich nu eenmaal slechte en dure voetballers op de mouw spelden. En dan moeten makelaars dat goed maken.

 • didier de coster

  volgens mij wordt den theo zijne prijs berekend op het aantal gemiste kansen , ja ok dan kom je misschien aan dit zotte bedrag , wat een circus jongens , gene naam

 • Ria Vanhoyland

  Wat gaat dat domme speler in Italië doen. Weggegooid geld slechte investering zeer slechte investering.

 • ringo van der pulst

  En hoeveel gaat er van dat bedrag nog af naar bayat?Het enige positieve is dat ze van zijn salaris af zijn.De rest is een flop.

 • Erwin Van Roy

  Marc sinnaeve Praet is al een tijd weg op Rsca dus uw info klopt niet en zelf HVH had noch voor Teo noch voor Dendoncker dat bedrag gekregen. Coucke is goed Bezig. Heeft een aantal zware contracten weggedaan wat goed is voor de opbouw van een nieuw RSCA. Maar als je het beter kan doe het dan.